GLTK:s Christian Samuelsson har dominerat vintertouren och fick också kröna den i sista tävlingen på Fair Play stadion i Malmö. “Jag har spelat bättre och bättre för varje vecka”, säger han.

Vintertouren avslutades i Malmö på Skärtorsdagen och för Christian Samuelsson, GLTK, blev det ännu en succé och en skön avslutning på en framgångsrik säsong.
– Jag är väldigt nöjd med mitt spel och utveckling denna inomhussäsong. Eftersom det nya ITF-systemet är som det är, så har jag istället fått träna mycket och tävla på hemmaplan. Jag har fått vara skadefri under lång tid och har egentligen spelat bättre och bättre för varje vecka.

Finalisterna i herrklassen i Malmö: Christian Samuelsson och Robin Thour. Foto: Fair Play TK

Christian Samuelsson tränar på GLTK med hjälp av Klas Ivarsson och Jesper Brunström.
– Jag trivs väldigt bra i klubben och tycker att vi tillsammans har utvecklat många delar i mitt spel. Jag är även vissa veckor i Åhus och fokuserar lite extra på fysträningen ihop med Jonas Carlström. Pappa (Ulf Samuelsson) är fortfarande lite delaktig och hjälper mig när jag är i Åhus.

I sista vintertourtävlingen Rebound Ace Open på Fair Play Stadion i Malmö vann Christian Samuelsson herrfinalen mot Robin Thour (Växjö TS) 6-3, 6-2. I semifinalen tidigare på dagen blev det seger mot Eric Davidsson, Lidingö TK 6-3, 6-3.

Finalisterna i damklassen i Malmö: Jacquline Nylander Altelius och Cornelia Lister. Foto: Fair Play

Cornelia Lister, Fair Play, vann damklassen efter seger mot Jacquline Nylander Altelius, Lidingö TK, 6-2, 6-4. Det var för övrigt fjärde gången som Cornelia Lister vann tävlingen i Malmö. På vägen fram till finalen vann hon mot Elin Vilén, Helsingborgs TK, 6-3, 6-2, Karoline Laursen, Danmark, 6-0, 6-3 och Ellen Allgurin, KLTK, 6-2, 6-4.

Tillbaka till Christian Samuelsson som trivs på de svenska tävlingsbanorna, även om längtan efter internationella tävlingar finns där.
– Jag har inte spelat internationellt sedan i oktober. Jag har inte fått chansen att spela futurers då jag inte har kommit in i tävlingarna. Jag älskar tennis och försöker att hela tiden träna tufft och utvecklas för att bli så bra som möjligt i tennis.
Nu kommer jag att spela de svenska futurerna i maj och därefter varva sommartouren med futurers.

Den 25 april inleds sommartouren med start i Uppsala.
– Sommar och vintertouren är fantastisk på så sätt att man får spela väldigt mycket matcher. Matchspel är den bästa träningen, avslutar Christian Samuelsson.

Mer läsning:
Tävlingarna på Vintertouren
Tävlingarna på Sommartouren

Torbjörn Dencker
torbjorn.dencker@tennis.se