Cornelia Lister var tillbaka på den internationella tennisscenen den här veckan. I tisdags blev det vinst direkt i WTA-turneringen i Prag för Cornelia och tjeckiskan Renata Voracova som vann med 7-5, 6-2 mot de unga hemmaspelarna Linda Fruhvirtova (15 år) och Darja Vidmanova (17 år). Den förstnämnda av motståndarna har tidigare bland annat vunnit ITF-tävlingen Drottningens Pris i Stockholm.

Ännu ett tjeckiskt par väntade i torsdagens kvartsfinal i Prag Open och här blev andrasseedade Kristyna Pliskova och Lucie Hradecka för tufft motstånd. Cornelia och Renata föll med 3-6, 4-6.

Foto: Privat

– Det var nervöst i båda matcherna, men skönt att få den första vinsten när jag nu är tillbaka på touren. I kvartsfinalen spelade vi mot andraseedade paret där vi kände att vi var nära.

Coronaläget gör att säkerhetsapparaten runt tävlingarna är stor.
– De är otroligt strikta här med regler angående coronan. När man anländer så får man direkt ett covidtest där man måste vänta på negativt resultat i minst 24 timmar tills man får gå ut från sitt rum. Varje femte dag görs ett nytt test. Vi spelare måste bära en mask så fort man går ut från rummet. De kollar också tempen varje gång du går in på tennisanläggningen och hotellet, säger Cornelia och fortsätter:
– Därför känns det väldigt säkert att vara på tävlingen. Det var resandet hit som var mer ”obehagligt”, men vi är som i en bubbla där det är strikta regler om man ska gå och träna och alla måltider måste ätas på hotell eller vid tennisanläggningen.

Det tog stopp i kvartsfinalen för Cornelia Lister som nu hoppas på spel i US Open. Foto: nissenilssonfoto

Cornelia Lister kom till Prag efter spel på den svenska sommartouren. Cornelia, som vann sommartourtävlingen i Norrköping, gillar det nya spelformatet och möjligheten att kunna hålla igång med tävling på hemmaplan.
– Jag tycket att Svenska Tennisförbundet och de klubbar som varit involverade i att arrangera sommartourtävlingarna har gjort ett grymt jobb. Det har varit över förväntan. Det har hjälpt oss spelare i Sverige att kunna fortsätta tävla, något som inte har varit möjligt i andra länder. Det har varit bra för mig att få spela matcher i singel, men att nu få spela min första dubbelmatch efter fem månader var helt annorlunda. Dubbel är ett annat spel och WTA en högre nivå, säger Cornelia Lister som hoppas på spel i US Open.