Nästa stopp på sommartouren är det lilla samhället Torshälla, åtta kilometer utanför Eskilstuna. Där är gruset utbytt mot hardcourt.

Pasi Pannula jobbar som tränare i TK Hobby och är den enskilt största anledningen till att systerklubben Torshälla TK, som är en klassisk sommarklubb, nu ska arrangera en sommartourtävling. Matcherna kommer spelas på de två hardcourtbanorna som stod klara i maj förra året.
– Jag har jobbat nästan heltid med förberedelserna inför tävlingen. Det är så inspirerande, säger han och fortsätter:
– Torshälla har fått två jättefina hardcourtbanor eftersom grusbanorna togs bort när det skulle byggas på området. Eftersom jag är uppväxt med tennisen i Torshälla ville jag på något sätt betala tillbaka lite av allt jag fått genom tennisen på den lilla orten. 

Pasi Pannula har själv spelat på sommar- och vintertouren som ung. Hans egna tävlingsupplevelser har inspirerat honom i planeringen av arrangemanget.
– Nu när vi fått dit en sommartourtävling vill jag göra något extra både för spelare och publik. Det ska vara en festlig inramning kring finalerna med spelarpresentationer, säger han.

Finalspelet sänds på lokal-tv. Eskilstuna-Kuriren sänder live med kommentator. Pasi hoppas också att tävlingen når en ny publik.
– Vi ska hypa upp det här och alla ska veta var i Torshälla de nya banorna ligger. Jag gick in i detta mycket för att folk ska få upp ögonen för tennis. När vi arrangerade Tennisens dag kom en tjej och spelade en timme. Sen kom hon tillbaka ett par gånger och nu har hon tränat med oss i TK Hobby i knappt ett år. På min tid, när jag spelade i Torshälla, höll vi till i gympasalar vintertid eller körde de åtta kilometerna in till stan. Så är det även nu. Blir unga i Torshälla intresserade så kommer det ge ringar på vattnet som även är till gagn för oss i TK Hobby. 

Tävlingen som startar med kval på fredag heter Tors Hammare Open – Sommartour och det har en lokal bakgrund. Exempelvis står keramikern och skulptören Allan Ebelings skulptur Tors bockar i Torshällaån.
– Tors bockar är känt runt Torshälla där Tor stor och hugger sten i vattnet. Vi har en känd keramiker i Torshälla som kommer smida finalpriserna. 

Spelarna på sommartouren får alltså ett nytt underlag att hantera i helgen.
– Jag tycker att man ska kunna erbjuda olika underlag utomhus, inte bara grus. För spelare som spelar mer aggressivt och tar bollen tidigt så passar hardcourt bättre. Jag tror det är bra för spelarna och för svensk tennis att köra på olika underlag så mycket som möjligt.