Åhus är platsen för näst sista sommartourtävlingen i sommar. Hemmaklubben har stor rutin på området och har arrangerat sommartourtävlingar de senaste 30 åren. 
– Vi är så glada att vi kunde flytta fram vår tävling och spela den i augusti. Den skulle ha spelats i början på juni, men vi fick inte lov på grund av restriktionerna. Nu när vi fick flytta den var vi taggade i tävlingskommittén. Vi har fullt gäng med tävlingsledare och matchvärdar som hjälper till. Vaktmästarna har gjort i ordning banorna helt suveränt och hjälper till att städa extra mycket nu under Coronatider. Tack vare stöd från styrelsen har vi också kunnat sätta av alla banor för tävlings- och träningsspel under tävlingen, vilket gör att vi kan bjuda på proffsiga förutsättningar, säger en av tävlingsledarna Fredrik Rönnberg.

Organisationen: Frida Jansåker (matchvärd), Fredrik Rönnberg (tävlingsledare), Ulf Samuelsson (huvudtränare och matchvärd) och André Danielsson (tävlingsledare). Mattias Olsson (tävlingsledare) saknas på bilden.

Kvalet avslutades på söndagen och på måndagen startar huvudtävlingen med avslutning på tisdag.
– Vi har fantastiska dagar i ett sommarsoligt Åhus. Vi valde att arrangera ett förkval för 16 spelare vilket gjorde att några av våra egna spelare fick chansen att spela till sig en plats i kvalet. Det föll väl ut med några riktigt bra matcher. Bland annat fick vi se Axel Bergdahl (Lidköpings TK) spela sig igenom hela förkvalet och kvalet till en plats i huvudtävlingen. Lisen Rinman (Smedslättens LTK) och Bella Bergkvist Larsson (Åmål) gjorde samma bedrift.

Tar Marina Yudanov sin andra raka seger på sommartouren?

Toppseedade i damsingeln i Åhus: Marina Yudanov, GLTK, Lisa Zaar, KLTK, Julia Lövqvist, Upsala TK och Jacqueline Nylander Altelius, Lidingö TK.
Herrsingeln: Filip Bergevi, Fair Play TK, Markus Eriksson, GLTK, Eric Vanshelboim, Fair Play TK och Simon Yitbarek, SALK. 

Av spelarna ovan har Filip Bergevi och Markus Eriksson tre sommartoursegrar vardera denna sommar. I damsingeln är det bara Marina Yudanov av de seedade spelarna som vunnit (senast i Malmö).
– Det är tight i spelschemat med Swedish Tennis Academy i Malmö precis före och Näsbypark precis efter vår tävling. Dessutom har några spelare åkt tillbaka till USA och Collegesäsongen. Därför saknar vi några spelare. Trots det så ser startfältet starkt ut. Vi älskar att våra hemmafavoriter som Filip Bergevi och Christian Samuelsson kommer tillbaka till vår tävling. I år har vi också lockat till oss Marina Yudanov och Lisa Zaar på damsidan. Båda verkar vara i bra form. Sist men inte minst har vi äntligen fått Markus Eriksson att välja att spela vår Sommartour, vilket känns speciellt.

Till sist… hur ser banorna ut?
– De kunde inte vara bättre. Klart att det alltid finns områden som kan förbättras, men vi tror att alla spelare kommer bli nöjda med vår banstandard.

Till lottningen

Segrare på Sommartouren 2020 (damer)
YSB Sommartour (SM-serie): Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK
Beddingespelen by Optimala hem: Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK
Kalmarspelen: Fanny Östlund, USIF
Blå Jungfruspelen: Fanny Östlund, USIF
Strandbadsturneringen (SM-serie): Rebecca Peterson, SALK
Höllviksspelen: Caijsa Hennemann, Ullevi TK
SEB Karlskrona Open: Julia Rosenqvist, Helsingborgs TK
Holmen Paper Cup: Cornelia Lister, Fair Play TK
Växjö Sommartour: Caijsa Hennemann, Ullevi TK
Liljedahl Group Cup Sommartour: Caijsa Hennemann, Ullevi TK
Swedish Tennis Academy Open Sommartour: Marina Yudanov, GLTK

Segrare på Sommartouren 2020 (herrar)
YSB Sommartour (SM-serie): Elias Ymer, SALK
Beddingespelen by Optimala hem: Filip Bergevi, Fair Play TK
Kalmarspelen: Markus Eriksson, GLTK
Blå Jungfruspelen: Gustaf Ström, Näsbyparks TK
Strandbadsturneringen (SM-serie): Filip Bergevi, Fair Play TK
Höllviksspelen: Markus Eriksson, GLTK
Holmen Paper Cup: Filip Bergevi, Fair Play TK
SEB Karlskrona Open – gräs sprint: Erik Grevelius, KLTK
SEB Karlskrona Open – grus: Gustaf Ström, Näsbyparks TK
Växjö Sommartour: Gustaf Ström, Näsbyparks TK
Liljedahl Group Cup Sommartour: Markus Eriksson, GLTK
Swedish Tennis Academy Open Sommartour: Marius Ruzgas, Fair Play TK