För en knapp månad sedan stod det klart att Sverige får möta Chile i Davis Cup-kval på hemmaplan i mars. Nu är det bestämt att spelplatsen åter blir Kungl. Tennishallen i Stockholm.
– Kungl. Tennishallen är Davis Cup-lagets hemmaborg och vi är väldigt glada att kunna spela även den här matchen i denna klassiska arena. Förhoppningsvis inför en stor och entusiastisk publik. Det nya formatet innebär fredagsspel med två kvällsmatcher i singel och avgörande matcher på lördag, säger Henrik Odervall, tävlingsansvarig på Svenska Tennisförbundet. 

Sverige har spelat de två senaste hemmamatcherna i Davis Cup i Kungl. Tennishallen. I april 2018 blev det seger mot Portugal med 3-2 och i september i år vinst mot Israel med 3-1. 

Senaste vinsten mot Israel i september innebär att Sverige nu är framme vid Davis Cup Qualifiers. Matchen i Kungl. Tennishallen den 6-7 mars avgör om Sverige tar sig vidare och blir ett av de 18 lag som gör upp i Davis Cup Finals i Madrid i november 2020.
Totalt 24 nationer gör, i kvalet i mars, upp om tolv platser till finalspelet. Övriga sex platser går till de fyra som gick till semifinal i senaste slutspelet (i november) plus Serbien och Frankrike som har fått wild cards.

Senare i veckan kommer information om biljettförsäljning till matchen på tennis.se.

Till Davis Cup:s hemsida

Foto: Patrick Bengtsson