Sverige möter Israel i Davis Cup 13-14 september. Nu är det klart att Kungl. Tennishallen i Stockholm blir spelplats för landskampen. 

– Kungl. Tennishallen är Sveriges enda renodlade publika tennisarena inomhus. Vi har bara goda minnen här från ett flertal Davis Cup-matcher och inte minst senast mot Portugal. Vi är glada att vara tillbaka, säger Svenska Tennisförbundets tävlingsansvarige Henrik Odervall.

Flera orter, såväl inomhus som utomhus, har undersökts utifrån sportsliga, arrangörsmässiga, ekonomiska och säkerhetsmässiga förutsättningar. Valet föll alltså på Stockholm och Kungl. Tennishallen denna gång.

Efter sex raka segrar – mot Tunisien, Turkiet, Litauen, Ukraina, Portugal och Schweiz – förlorade Sverige i Qualifiers Round mot Colombia på grus och hög höjd i Bogota.

Nu är det dags igen för ny DC-fest på hemmaplan.

– ”Kungliga” är en fantastisk anläggning att spela i med all tradition som finns där. Vår senaste match mot Portugal var en väldigt positiv upplevelse, så det tar vi med oss inför septembermatchen. Vi är revanschsugna efter Colombia-matchen och jag ser fram emot en spännande match i höst, säger Davis Cup-kapten Johan Hedsberg.

Förutsättningar:

  • Matchen mot Israel är den första i Group 1 enligt det nya formatet för Davis Cup.
  • Vid vinst är Sverige klara för en ny Qualifier match i februari 2020.
  • Lagen har möts tre gånger och Israel leder den inbördes statistiken med 2-1. Senaste mötet var 2016 i Israel då hemmalaget vann med 3-1.

Till Davis Cup:s hemsida

Mer om Davis Cup på tennis.se