I mars kvalificerade sig Sverige för Davis Cup Finals i Madrid efter seger mot Chile i Stockholm.
Strax efter DC-matchen ställdes alla tävlingar in och osäkerheten har varit stor om världsfinalen i Madrid i november skulle kunna genomföras.
På fredagen kom beskedet från Kosmos Tennis och Internationella Tennisförbundet (ITF) att Davis Cup by Rakuten Madrid Finals kommer att skjutas upp till 2021.
– Jag tycker så klart att det var ett tråkigt besked, för jag hade sett fram emot det väldigt mycket. Samtidigt får man ha förståelse för detta beslutet. Spanien har varit och är ju väldigt hårt drabbat av viruset. Vi kommer dock vara väldigt taggade inför 2021 istället, säger Davis Cup-kapten Robin Söderling.

Rafael Nadals Spanien vann Davis Cup-titeln på hemmaplan i höstas. Foto: Bildbyrån

ITF:s president David Haggerty säger: ”Detta är ett tufft beslut att behöva fatta, men att leverera ett internationellt team-evenemang i denna skala och samtidigt garantera hälsa och säkerhet för alla inblandade innebär i slutändan för stor risk. Det är ett komplicerat åtagande och vi har fattat beslutet nu att säkerställa säkerheten för spelare, nationella föreningar och fans. Vi ser fram emot att fortsätta vårt partnerskap med Kosmos Tennis för att kunna leverera en fantastisk tävling nästa år”. 

Startdatum för Davis Cup Finals 2021 är 22 november.

Läs mer på ITF:s hemsida

Se bilder och intervjuer från Sveriges avancemang till världsfinalen: