Caijsa Hennemann är ute i flicksingeln och Kevin Chahoud i pojkdubbeln. Dessutom åkte Stefan Olsson på förlust i rullstolsklassen. ”Jag tar med mig otroligt mycket positivt”, säger Caijsa.

Femteseedade Qinwen Zheng från Kina väntade för Caijsa Hennemann som inte fick mycket vila inför kvartsfinalen i Paris i dag. Caijsa startade starkt och vann första set med 6-2. Kinesiskan vände dock och vann de följande seten med 6-3, 6-3.

– Överlag tycker jag att jag spelade väldigt bra. Jag spelade med väldigt bra längd som jag vet att jag behövde göra för att ha någon chans. Det är väldigt små marginaler och i tredje set var det hon som styrde spelet mest och vann de viktiga bollarna, säger Caijsa Hennemann.

Vad tar du med dig från Paris?

– Jag tar med mig otroligt mycket positivt. Från att ha förlorat kvalfinal till att gå till kvartsfinal i samma turnering visar att det är sjukt små marginaler och det kan göra så stor skillnad. Jag vet nu att jag kan spela på den här nivån och att jag kan vinna mot de bästa juniorerna. Jag är också glad för att jag fick uppleva det här, det betyder mycket och jag åker verkligen hem med bra självförtroende, säger Ullevispelaren som också tränar på Good to Great.

Närmast väntar vila och träning i Göteborg några dagar innan nästa tävling tar vid för Caijsa.

– Jag åker på läger i Ystad inför 25k-turneringen. Efter Ystad ska jag spela en 15k-tävling i Holland innan jag åker till Båstad 125k. Det ser jag verkligen fram emot.

Kevin Chahoud, RIG Båstad/Fair Play TK åkte samtidigt ur dubbelturneringen. I par med Youcef Rihane från Algeriet blev det förlust mot Flavio Cobolli, Italien och Dominic Stephan Stricker, Schweiz med 2-6, 0-6.

Stefan Olsson åkte ur mot världstvåan. Foto: Bildbyrån

Torsdagen var också startskottet för rullstolsklassen. För Stefan Olsson blev det dock förlust direkt mot världstvåan Gustavo Fernandez, där Stefan inledde starkt och tog första set 6-4.

– Jag spelar ett stabilt och taktiskt bra första set, går på och tar för mig i första.

Sen var det roliga tyvärr slut för svensken som förlorade de följande seten med 1-6, 1-6.

– Andra och tredje set så spelar jag ett mer defensivt spel och Gustavo tar över helt enkelt och jag spelar väldigt dumt och inte enligt gameplan. Jag tar ändå med mig första setet, hur jag bygger poäng och hur jag spelar överlag på gruset. Så måste jag köra min gameplan hädanefter.

Vad händer närmast för dig?

– Jag har en till tävling i Paris, en super series (motsvarande masters 1000) och därefter Queen’s och Wimbledon.

Edit: På fredagen åkte dessvärre även Johanna Larsson ut tillsammans med Kirsten Flipkens. Det kinesiska paret Duan/Zheng vann med 6-4, 6-4.