Dragos Madaras har nått karriärshögsta den här veckan och är på väg mot rekordet i antal ITF-titlar. Själv sitter han lugnt i båten: ”Det spelar ingen roll, det viktiga är att ta poängen som krävs för att nå Grand Slam-kval”, säger han.

Dragos Madaras vann i helgen sin sjunde titel på ITF-touren det här året. Därmed är han ett steg närmare rekordet för antal ITF-titlar under ett år. På herrsidan har tre spelare nått nio titlar under ett år, flest av alla har holländskan Arantxa Rus som vann tio titlar under 2019.
Dragos Madaras personliga rekord är fem titlar 2021.
– När ITF ringde mig för en intervju efter min fjärde titel, så sa jag att jag går för tio titlar i år, så jag får stå fast vid det, säger Dragos med ett skratt.
– Jag vet egentligen inte varför jag sa tio, för mig spelar det egentligen ingen roll. Jag har spelat bra den senaste tiden och självklart känns det bra att vinna titlar. Men för mig är det viktigaste nu att samla så många poäng så jag kommer in i kvalet i Grand Slam.

Dragos  under SM-semifinalen i STL Elitserien mellan Fair PlayTK  och Solna TK i december. Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån

På måndagen nådde han samtidigt karriärens högsta ranking. Just nu är den 25-årige Fair Play TK-spelaren 254:a i världen.
– Att det är min högsta ranking är inte heller viktigt för mig. Jag närmar mig poängen som krävs för att ta mig in i Grand Slam-kval, det är målet nu. Jag kommer inte hinna till Roland Garros, men kanske Wimbledon. Då krävs att jag spelar bra de närmaste veckorna, säger han.

Den senaste titeln tog han i Antalya i Turkiet där sex av årets sju titlar har bärgats (en kom i Kairo). Han har vunnit en $25 000-tävling, resten är $15 000-tävlingar.
I den senaste tävlingen tvingades hans motståndare i finalen, Viacheslav Bielinskyi från Ukraina, ge upp vid 3-2 till ”Dodi” i första set.
– Han hade väldigt ont i magen och kunde nästan inte stå upp på banan. Då var det tuffare i semifinalen där jag vann mot en spelare från Bulgarien med 7-5 i tredje set.

Dragos Madaras hoppas poängen fortsätter trilla in så att han kan boka en biljett till Wimbledon. Foto: Christoffer Borg Mattisson / Bildbyrån

 Dragos Madaras blev pappa för några månader sedan. Snart hoppas han kunna ta med dottern på touren.
– Jag har inte träffat henne på tre-fyra veckor nu. Hon sover och äter hela tiden, så det finns inte så mycket för mig att göra nu. Snart hoppas jag att jag kan ta med henne på tävlingarna.

Vad händer närmast?
– Jag kommer spela ytterligare två veckor här i Antalya, därefter blir det direkt till Sverige och ITF-tävlingen i Värnamo ($25 000). Jag hoppas spela någon challenger också framöver. Jag hoppas att jag fortsätter spela bra. Det är det viktigaste, för då kommer också vinsterna som en bonus.

Dragos Madaras har hållit sig skadefri sedan förra sommaren då han hade problem med höften och fick avstå kvalet till Nordea Open i Båstad.
Just nu är han inne på sjätte tävlingsveckan i rad.
– Det är skönt att vara skadefri, så det är bara att köra på. Även om jag spelat många matcher så känns det bra mentalt också. Tennis går ut på att spela matcher. Om du har tid kan du träna. Det är av matcherna jag blir bättre av och går upp i ranking, det gör jag inte av träningar, säger Dragos och river av ännu ett skratt.