Sverigeettan i dubbel på damsidan – 26-åriga Cornelia Lister från Linköping – har mellanlandat i Sverige några veckor innan det bär ut på nya äventyr. Närmast väntar Spanien där hon ska träna med sin argentinske tränare tillika grusspecialist.
I Svenska Tennispoddens 25:e avsnitt berättar Cornelia om kemin med en dubbelpartner, om känslor på banan och vad Fed Cup betyder för henne.
Hon konstaterar också att hon landat i att bara spela dubbel resten av karriären. 

Cornelia Lister och dåvarande världstvåan Angelique Kerber efter matchen på centercourten i Båstad. Foto: @jimmie48tennis / j48tennis.net

Cornelia har vunnit i princip allt man kan vinna som senior när det gäller de nationella tävlingarna i Sverige.  I podden berättar hon om sina tre höjdpunkter i karriären, vilka mål hon har med sin tennis framöver och vad som hjälpt henne på vägen.
Vilket är hennes bästa tips till dagens juniorer?
– När jag kom till TK Saab som 13-åring hade jag en tränare som hette Roger Stenqvist. Han har format mig till den jag är idag. Vi satte oss ner varje år och skrev upp mål, det kunde vara delmål som man ska uppnå, men också drömmål. Nu när jag varit hemma en del så hittade jag ett gammalt papper hemma.  Där hade jag gjort skyltar på Wimbledon, Roland Garros och så vidare och så hade jag skrivit: ”En dag ska jag ha spelat alla fyra Grand Slam” och undertecknat med ”Cornelia Lister, 16 år”. Jag skrev till Roger och berättade det. Nu har jag uppfyllt drömmålet. Mål är väldigt viktigt, så det får bli mitt bästa tips.

Se eller lyssna på avsnittet med Cornelia Lister där hon berättar mer: