Både i Båstad och i Värnamo – där två parallella $25 000-tävlingar pågår – kom två svenska dubbeltitlar på lördagen.

I Värnamo fick Simon Freund, Lidingö TK, jubla tillsammans med Eric Vanshelboim (Ukraina) efter finalvinsten mot Charles Broom och Mark Whitehouse 6-3, 6-3.
– Jag är väldigt nöjd med min och Erics insats. Det var så roligt att spela tillsammans vilket vi aldrig gjort tidigare. Vi blev bättre och bättre för varje match som gick och vi spelade absolut vår bästa tennis i finalen när det behövdes som mest, säger Simon. 

I singelturneringen vann han första matchen mot Yan Sabanin med 6-0, 6-0 och fick därefter möta förstaseedade Dragos Madaras (Fair Play TK) i andra omgången där det blev förlust med 1-6, 4-6. Dragos är framme i final efter vinsten i semifinalen mot Simons dubbelpartner Eric Vanshelboim med 6-2, 6-3. I finalen möter Dragos andraseedade amerikanen Oliver Crawford som för övrigt slog ut kvalspelaren Olle Noltorp (Fair Play TK) i första omgången.

I Båstad har det också varit full fart på gruset på Drivan hela veckan. På lördagen hade Kajsa Rinaldo Persson (Ystad TK) chansen att ta sig till final men det tog stopp i semifinalen mot Maria Lourdes Carle där argentinskan vann med 7-6(4), 6-2.

Fanny Östlund (USIF) hade ingen lycka i singeltävlingen, men desto större i dubbeln där hon tillsammans med kompisen Jenny Duerst från Schweiz tog sig hela vägen till final på lördagen. Där blev det vinst mot Martyna Kubka (Polen) och Zhibek Kulambayeva (Kazakstan)  med 6-4, 6-7(3), 10-7.
– Finalen var lite svängig. Vi hade ett starkt övertag vid 6-4, 3-1 men vi blev breakade och de spelade upp sig och fick ny energi och i tredje set var vi riktigt illa ute när vi låg under med 1-5 i matchtiebreak men jag är otroligt stolt och nöjd över att vi lyckades vända det, både i går och i dag, när det såg lite hopplöst ut i tredje.
Sammanfattningsvis är jag väldigt glad över dubbeln den här veckan så klart och ser fram emot kommande tävlingar, säger Fanny och avslutar:
– Känslan av att vinna är fantastisk, för bättre känsla än så kan man inte få enligt mig. Att få göra det tillsammans med Jenny som jag spelat med redan några gånger i år är jättekul.

Simon Freund får sista ordet. Lidingöspelaren gillar matcherna i de svenska tävlingarna.
– Så kul att spela på hemmaplan! Det är alltid en extra boost att spela på svensk mark. Jag tycker att Värnamo gjorde ett väldigt bra jobb med att få dit publik och bollkallar på matcherna. Det kändes väldigt proffsigt och skönt med extra stöd på läktaren från lite svenskar. Alla de här tävlingarna på svensk mark är otroligt värdefulla, säger Simon.