Det blir svenskmöte i den ena semifinalen i singelturneringen i Djursholm: Jacqueline Cabaj Awad mot Fanny Östlund. Spelarna möts även i dubbelfinalen!

I dag vann nämligen Jacqueline Cabaj Awad mot Angelina Zhuravleva med 6-1, 6-2 samtidigt som Fanny Östlund segrade i svenskmötet med Ida Jarlskog med 6-2, 6-2.
– Jag tycker att jag gjorde en bra match. Jag servade ganska stadigt, fick in mycket returer och var etta på bollen, så det känns bra. Jag trivs väldigt bra här i Djursholm, säger ”Jackie” som ser fram emot mötet med Fanny Östlund:
– Det blir kul, det var länge sedan vi möttes. Hon har spelat väldigt bra, så det blir en rolig match. 

Fanny Östlund har bara mött svenskt motstånd på vägen fram till semifinalen och hon ser också fram emot kompismötet på lördagen.
– Jag spelade riktigt bra mot Ida. Det var jämnt i början där båda hade gamebollar fram och tillbaka, men jag lyckades vinna de viktiga bollarna och jag spelade bättre och bättre ju längre matchen led. Det ska bli kul med ännu ett svenskmöte. Jag och ”Jackie” har mötts många gånger och båda har vunnit mot varandra. Jag är taggad och går in med bra självförtroende och hoppas på en bra match. 

Tyvärr åkte Sara Dahlström ut mot finskan Oona Orpana, 1-6, 4-6.
– Hon pressade henne bra i andra set och hade en breakboll till 3-4. Sara har gjort en väldigt bra turnering. Hon fick ett wild card och vann två matcher och gick till kvartsfinal, berömmer landslagsansvarige Mattias Arvidsson.

Jacqueline Cabaj Awad mot Fanny Östlund möts förresten även i dubbelfinalen där Jacqueline spelar med Oona Orpana från Finland och Fanny med Alina Silich från Ryssland.