Det har varit full fart i tennishallarna i Ystad och i Uppsala i helgen. När medaljerna skulle delas ut stod Fair Play TK:s tjejer och killar överst på pallen. 

I Uppsala hade Upsala TK (bilden nedan) och Fair Play TK (översta bilden) tagit sig till final efter vinsterna mot Helsingborgs TK respektive USIF i semifinalerna.
Söndagens final inleddes med dubbel där UTK:s Melvin Kumar och Filip Söderqvist vann med 6-4, 7-6 mot Cameron Kroman Amiri. Sture Thott utjämnade efter 6-3, 6-4 mot Oliver Karlsson. Melvin Kumar vann sin sjätte raka match i slutspelet när han slog Cameron Kroman Amiri med 5-7, 6-0, 10-8. Tom Noltorp utjämnade till 2-2 efter vinsten i förstasingeln, 6-4, 6-4 mot Filip Söderqvist.

Ett avgörande matchtiebreak i dubbel avgjorde och där drog Fair Play TK det längsta strået.
– Sista tiebreaket var härligt, vi spelade med bra energi. För egen del spelade jag upp mig för varje dag, säger Tom Noltorp.
– Skönt att ta hem vinsten! Jag var lite trött i slutet, men jag kände det knappt för vi var så fokuserade. Vi hade bra lagstämning hela vägen, säger Cameron Kroman Amiri. 

Helsingborgs TK vann matchen om bronsen mot USIF.
– Jag vill
passa på att tacka alla som hjälpte till under helgen. Ett speciellt tack går till familjerna Von Pongrácz och Lange för superroddande runtomkring. Vill även rikta ett tack till våra fina juniorer som dels hejade som dårar men också gjorde trevliga intervjuer med spelarna och ledarna från lagen, ingen nämnd ingen glömd. Tack till er i publiken som stundtals skapade elektrisk stämning i hallen under helgen. Sista men inte minst det eminenta mediateamet med Peter den store och Peter den lille som var briljanta under helgen, bra jobbat och tack för engagemanget som var något utöver det vanliga, säger USIF:s klubbchef Jonas Tydén på klubbens hemsida.

Även i slutspelet för Flickor 18 i Ystad var det Fair Play TK (bilden ovan) som skulle gå hela vägen. I finalen väntade SALK (bilden nedan) som inledde med vinst i dubbeln. Alexandra Lindqvist och Nora Louko vann, 6-3, 2-6, 10-3 mot Edit Cosmo och Fredrika Runström. Fair Play TK:s segertåg inleddes sedan med Fredrika Runströms vinst i tredjesingeln mot Nathalie Mackay Westling 6-4, 6-2.
Tilda Larsson slog Nora Louko 6-4, 6-3 och Tilda Hessleryd vann mot Alexandra Lindqvist 6-0, 7-5 – och saken var klar.

Även här var det Helsingborgs TK som knep bronset, efter vinsten mot Smedslättens LTK.
– Med vår härliga gemensamma strävan att visa upp vår fina sport på olika sätt, som nu med livesändningar, så är jag övertygad om att vi lockar nya utövare. Genom att höja arrangemanget på plats får utövarna uppmärksamhet vilket ökar deltagarnas motivation. Det gör dem helt enkelt professionella. Helgens studios var ett väldigt lyckat pilotprojekt, men viktigt att vi utifrån allt pilotande ser alla framtida möjligheter. Ett särskilt tack till Linus (Ericsson, Baslinjen) och Jonas (Sundsten, Sporteye/MATCHi) för att vi vågade, säger klubbchef Lars Ekdahl i Ystads TK.

Placeringar

P18: 🥇Fair Play TK 🥈Upsala TK 🥉Helsingborgs TK 4 USIF 5 MIK Tennis 6 Lidköpings TK 7 Ullevi TK 8 SALK

F18: 🥇Fair Play TK 🥈SALK 🥉Helsingborgs TK 4 Smedslättens LTK 5 KLTK 6 Ystads TK 7 Lidköpings TK 8 Malmö TK