De svenska 14-åringarna har spelat färdigt i Most i Tjeckien. Det samma gäller 18-åringarna i Klosters i Tjeckien. 

William Kjellberg (KLTK) har en bra vecka bakom sig då han tog sig till semifinal i singel och även i dubbel med Knut Andersch (Vallda TK).
– William mötte en fransman som gick obesegrad igenom hela Summer cups för några veckor sedan och gav honom verkligen en match. Första set gick till tiebreak där tyvärr fransmannen, trots en 3-1 ledning till svensken, gick starkast ut med en otrolig avslutning under de sista poängen. I andra set tog luften slut och William orkade inte riktigt hela vägen, säger juniorlandslagstränare Carl Ackered.

William och Knut Andersch (Vallda TK) var framme i semifinal i dubbel.
– Det blev några förlorade no ad-games för mycket och estländarna kunde gå vinnande ur den kampen, säger Carl och fortsätter:
– Rebeccas (Malmström, KLTK) final i consolation började lite svängigt innan ”Beccis” fick bättre ordning på spelet. Hon förlorade ett mycket tight första set i tiebreak, men jobbade på och lyckades vinna andra set i överlägsen stil. Motståndaren, en tjej från Kroatien, spelade upp sig och gick snabbt upp i ledning i avgörande set innan Rebecca började jobba sig in i matchen igen. Tyvärr gick det inte hela vägen, utan det blev förlust trots en stark insats.


Carl Ackered summerar veckan:
– Trots en tuff lördag resultatmässigt i Most, så är jag sjukt stolt över spelarna hur dom har jobbat på under den här veckan och hur proffsiga dom varit. Dom har verkligen visat att vi är med de bästa i Europa.

I Klosters spelade Bella Bergkvist Larsson (Helsingborgs TK), Tilda Hessleryd (Helsingborgs TK), Kevin Edengren (Älta TK) och Sebastian Eriksson (KLTK). Jonas Svensson, förbundskapten junior, summerar insatserna så här:
– Fyra av sex chanser i kvartsfinaler (tjejerna dubbel) får ses som ett okej resultat, men självklart fanns tro om ännu bättre. Killarna spelar två mycket bra kvartsfinaler i singel där båda får ge sig med 4-6 i tredje set. De visar stundtals i matcherna att deras nivå är mycket hög. Hård träning framöver kommer göra att de håller den höga nivån över längre tid. Tjejerna slår ett seedat par i dubbeln, säger Jonas Svensson.

Nu startar Summer Cups för de svenska 16- och 18-åringarna. Läs mer i annan artikel senare.