Årets första SvTF-läger för U13- och U14-spelare avslutas i Falköping på tisdagen. Redan i torsdags kom killarna och tjejerna i U13 och stannade till på söndagen och i lördags kom U14-gänget för aktiviteter fram till på tisdagen. Totalt 14 spelare var samlade under helgen.
– Det var intressant att träffa de yngsta för första gången. Det var ett bra gäng och vi är verkligen nöjda med hur de hanterat lägret. Det har varit bra inställning, säger Christian Samuelsson, som var ansvarig för lägret tillsammans med ledarna Geert de Meyer och Vinicious Oliveira.
– U14-spelarna har man högre förväntningar på då de var med redan förra året. De har också gjort det bra de här dagarna. Det är intressant att se vilka steg de tagit. I deras ålder hoppas man att de förbättrat något för varje gång man träffas. Det är väldigt viktigt. Står de stilla så är det något fel, säger Christian Samuelsson. 

Spelarna som var inbjudna:
U14: Nathalie Mackay Westling (Salk), Hedvig Turesson (Helsingborgs TK), Anabelle Teikari (Helsingborgs TK), Jessica Sundvall (Salk), Knut Andersch (Vallda TK), Oliver Wennerstad (Salk), William Kjellberg (KLTK) och Vincent Almroth (Båstad TS).
U13: Grace Bernstein (KLTK – närvarade inte), Filippa Eckersten (Svedala TK), Nicole Saidizand (Stora Wäsby TK), Agnes Lagerqvist (Växjö TS), William Repakis, (Upsala TK – närvarade inte) Eric Ten (Åby TK), Wilmer Håkansson (Påvelunds TBK) och Alexander Chmielewski (Helsingborgs TK)

Det har varit intensiva dagar i Falköping med två pass tennis och ett fyspass varje dag.
Christian Samuelsson har haft en inledning med mycket resande (med Caijsa Hennemann) men har annars sin bas i Åhus TK.
– För mig som ledare är det väldigt utvecklande att vara med på de här lägren. Jag ser det själv som en form av utbildning med tanke på hur duktiga de andra ledarna är men även Jonas (Svensson) och Niklas Heckscher (SOK), när han varit med och hållit i fysen. Jag har precis börjat jobba som ledare och detta känns som en väldigt viktig erfarenhet, säger han.