Hela 88 klubbar var med när Svenska Tennisförbundet och regionerna för första gången genomförde manifestationen Tennisens Dag.

Allt skedde samtidigt över hela landet på lördagseftermiddagen.
– Vilket otroligt genomslag! Jag har bara hört positiva röster från de klubbar jag varit i kontakt med efteråt och överallt följde man pliktfullt anvisningarna när det gäller coronapandemin. Vi kan bara föreställa oss hur det blir nästa år, säger Ola Mårtensson, Barn- och Ungdomsansvarig på Svenska Tennisförbundet. 

Förutom alla engagerade klubbledare, tränare och föräldrar som höll i aktiviteterna fanns också representanter från SvTF:s styrelse och organisation på plats på ett dussin ställen runt om i landet. Åsa Hedin (ordförande i SvTF:s styrelse) besökte SALK och Christer Sjöö (generalsekreterare) hann med två besök hos Slöinge TK och Falkenbergs TK. Dessutom var Internationella Tennisförbundets representant Thierry Ntwali  på plats hos Åkersberga TK.

 

Ola Mårtensson själv hann med besök hos Tabergsdalens TK och Gislaveds TK.
– Vi känner att det finns ett behov både från förbundet och bland klubbarna att visa en enad front när det gäller att visa att tennis verkligen är en social och spännande sport för alla åldrar. Vi fokuserade den här gången lite extra på den fantastiska aktiviteten minitennis och hur lämplig den är som ett första steg i tennis. Det är lätt att spela, kostnaden är minimal och även ett tennisspel som både barn och äldre kan spela. Vi anser att det är en underskattad aktivitet som kan utövas med olika typer av tennisbollar och sociala spelkonstellationer, säger Ola Mårtensson och avslutar:
– Det var en underbar känsla när det drog igång klockan 14 i lördags. Det kändes som det var tennisfeber i hela landet och den här dagen visar att tennis är en sport för folket.