På lördagskvällen är det avslutningsceremoni i Europaungdoms-OS i Slovakien där de svenska spelarna (med coach Peter Johnson) fick en rivstart i början på veckan.
Patrik Munkhammar, Nynäshamns TK, var först ut på måndagen och vann i första omgången mot Timo Rosenkranz König, Österrike 6-1, 6-3.
– Jag tyckte OS var en av de häftigaste och roligaste upplevelserna jag varit med om. Arrangemanget och vistelsen var helt otroligt kul och jag lärde mig väldigt mycket under tävlingen, säger Patrik.

Linea Bajraliu, Helsingborgs TK, följde upp med en ny vinst på tisdagen mot Norina Bak-Szabo, Ungern, 6-1, 2-6, 6-2). Senare samma dag blev det vinst även i mixed för Linea och Patrik mot Iana Semitjina/Alexandru Gliga, Moldavien 6-1, 6-0.
– Jag tyckte OS var en av de häftigaste upplevelserna jag har varit med om. Hela arrangemanget och vistelsen har varit så kul och så bra. Man fick lära känna många nya idrottare och fick även lära sig grejer från andra, till exempel hur de förbereder sig inför match och tävling och allt sånt, säger Linea.

På onsdagen var båda i farten igen och tyvärr gick det inte vägen i singlarna. Patrik föll mot Joao Dinis Silva, Portugal 3-6, 1-6 och Linea mot Beatrise Zeltina, Lettland 4-6, 4-6.
Gladare miner efter mixeddubbeln som svenskarna vann mot Schweiz med 6-7,  6-4, 11-9. Torsdagens kvartsfinal mot ett slovakiskt par blev också jämn, dock med förlust i matchtiebreak till slut: 7-5, 4-6, 4-10. 
– Jag är rätt nöjd med min insats, spelade inte på topp och hade såklart hoppats på att komma längre men annars är jag nöjd, säger Linea med sikte på någon ITF-tävling och därefter JSM-slutspelet. 

För Patrik väntar en träningsperiod.
– Jag är nöjd med min insats under OS. Jag kunde ha gjort mycket bättre ifrån mig, men annars är jag nöjd, säger han.