Caijsa Hennemann är på vinnarspåret igen. På söndagen vann hon titeln i $25 000-tävlingen i italienska Santa Margherita Di Pula i tuff konkurrens. ”Den här titeln betyder lite extra mycket”. 

Caijsa Hennemann, Helsingborgs TK, har spenderat de senaste tre veckorna på gruset i Santa Margherita Di Pula i Italien. Den tredje och sista veckan bar det hela vägen. På vägen fram till semifinalen slog hon ut två tyska spelare och en från Lettland i två set. Där väntade en tuffare match mot tyskan Katharina Hobgarski – en match som Caijsa till slut vann med 6-2, 2-6, 6-4.
I finalen ställdes Caijsa mot förstaseedade, 156-rankade, schweiziskan Ylena In-Albon och det blev seger med 6-1, 7-5.
– Den här titeln betyder lite extra mycket. De senaste månaderna har inte varit de lättaste, men jag är stolt över mig själv hur jag fortsatt jobba varje dag. Jag är framför allt otroligt tacksam för de personerna som funnits där och fortsatt stötta mig. Titeln visar igen att jag har en väldigt hög nivå i mig och att jag kan slå väldigt bra spelare.

Det här var årets andra singeltitel i en ”25:a”. Den första kom i Bath i England i början på året.
– Nu ser jag fram emot en ny träningsvecka och sedan inleda hardcourtsäsongen i Portugal. Jag ska bara fortsätta träna och utmana mig själv varje dag tillsammans med mitt team. Det ska bli roligt att fortsätta tävla nu under hardcourtsäsongen.

En snabb koll på svenskläget i övrigt:
99-rankade Mikael Ymer, Salk, är klar för 250-tävlingen i Florens, Italien. I första kvalmatchen slog Sverigeettan ut hemmaspelaren Andreas Seppi 7-5, 7-3. I kvalfinalen vände han och vann mot kroaten Borna Gojo 4-6, 6-4, 6-4. I första omgången väntar 116-rankade Tim van Rijthoven, Nederländerna.
Mirjam Björklund, Salk, föll tyvärr mot Anna Blinkova 2-6, 2-6 i kvalfinalen i Transylvanien Open i Rumänien.
Julita Saner, Upsala TK, spelar kvalfinal i $25 000 i Quinta do Lago, Portugal på måndagen.

På juniortouren gick Kevin Edengren, Älta TK, till final i Sarawak, Malaysia (Grade 1) där det tyvärr blev förlust 0-6, 6-3, 4-6 mot Yi Zhou, Kina. Kevin var även i dubbelfinal i samma tävling.
Nellie Taraba Wallberg, GLTK, gick till semifinal i dubbel i en Grade 2-tävling i Istanbul, Turkiet.