Elias Ymer svarade för en strålande insats när han inför storpubliken på Wimbledons centercourt tog matchen mot hemmaspelaren – 29-rankade Jack Draper – till fem set. 

Elias Ymer och Jack Draper skulle ha spelat sin match i första omgången på bana 2, men när Andy Murray kastade in handduken flyttades matchen till centercourten inför storpublik. Elias antog utmaningen på ett utmärkt sätt och svarade upp mot den seedade britten på ett imponerande vis.

Matchen startade med att spelarna bröt varandra. Vid 4-3 kom breaket för Elias som sedan kunde serva hem första set efter en dryg halvtimmes spel.
Jack Draper är numera etta i Storbritannien och slog så sent som i förra veckan ut Carlos Alcaraz i Queens. Draper bröt till 3-1 i andra set och kunde till slut vinna med 6-3.
Elias fick en tuff start även i tredje där han blev bruten direkt. Ett starkt sjätte game gav breaket tillbaka och 3-3. Han hade sedan 40-15 i egen serve, men Draper bröt och kunde på tredje setbollen ta hem setet med 6-3.

I fjärde set kom Elias ut och bröt direkt – men kunde inte hålla serven. Vid 4-4 kom ett dubbelfel av britten som annars imponerade med sina servar. Det var tydligt att han kommit ur rytm och balans och Elias kunde bryta. Vid 5-4 låg Sverigeettan under 0-40 men två serveess och fem raka poäng gav honom setet med 6-4.

Inför det femte och avgörande setet rullades taket på. Skulle det bli en svensk skräll? När Jack Draper bröt blankt till 3-1 och servade hem nästa så spelade britten ett spel som Elias inte kunde störa i det läget. Elias höll sin serve till 3-5 men kom inte närmare. Jack Draper vann 3-6, 6-3, 6-3, 4-6, 6-3.