Med anledning av coronapandemin har förbundsstyrelsen beslutat att ställa in årets upplaga av Elite Hotels Next Generation.

Då de förberedelser som behöver göras för detta landsomfattande evenemang inte kan säkerställas är 2020 års Elite Hotels Next Generation inställd. Beslutet innefattar samtliga tävlingar: zonspel, regionsfinal och Sverigefinal.

Första upplagan av tävlingen spelades 1970 (då Kalle Anka Cup). 50-årsjubileet kommer i stället att firas nästa sommar.

– Elite Hotels Next Generation är för många sommarens absoluta höjdpunkt och lockar årligen tusentals barn från hela landet att delta. Svenska Tennisförbundet och Elite Hotels tycker naturligtvis att det är jättetråkigt att inte kunna genomföra arrangemanget i år – ett tufft men nödvändigt beslut att fatta. Vi har stora planer för jubileumsfirandet och ser fram emot att förverkliga dessa nästa sommar istället, säger Ola Mårtensson, Svenska Tennisförbundet.

Liksom för resten av samhället har coronaviruset stor påverkan på svensk tennis verksamhet. Alla planerade landslagsaktiviteter och nationella utbildningsaktiviteter, liksom tävlingar där Svenska Tennisförbundet eller regionförbund är ansvarig arrangör, är inställda t.o.m. 12 maj. SvTF:s starka rekommendation till Sveriges tennisklubbar och utövare är att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att tills vidare skjuta upp all tävlingsverksamhet som omfattar spelare från mer än den egna klubben.

Aktuell information med anledning av coronaviruset finns här på vår samlingssida.