Även elitlägret pågår i Båstad med tolv toppjuniorer från hela landet. Ledare är bland andra Thomas Enqvist och Johanna Larsson.
– Det var verkligen en motivationssporre när man blev uttagen till elitlägret. Det var också starten på grussäsongen, minns Enqvist från sin egen tid som junior.
–Jag tycker det här lägret är viktigt eftersom det är ett avstamp mot grussäsongen och sommaren. Det är också bra för oss tränare att se spelarna, vilken nivå de ligger på, säger Larsson.

En av sex killar på lägret är William Rejchtman Vinciguerra som snart ska vidare på nya ITF-tävlingar.
– Det är alltid skönt att komma hit. Det är en speciell känsla i Båstad. Det är här man spelar de stora tävlingarna i Sverige och det är den känslan man får när man kommer hit, säger Fair Play TK-spelaren.

Niklas Heckscher är träningsrådgivare på SOK och hjälper Svenska Tennisförbundet under U13- och elitlägret i Båstad de här dagarna.
– Alla idrotter har sin kultur, det samma gäller tennisen som jag tycker har en bra kultur. Det funkar bra, det är roligt och utmanande säger han.

Vad är speciellt viktigt att träna för en tennisspelare?
– Allmänfysiken! De här spelarna ska klara många timmar på banan. Det första som är viktigt är att ha en fysik så att man tål all träning. Jag vurmar mycket för grundfysik.

Möt spelare och ledare och SOK:s kostrådgivare Niklas Heckscher i inslagen ovan.