Lika plötsligt som roligt dök Ellen Allgurin upp i Dubbel-SM i Växjö i helgen. När tävlingen var över hade hon en bronsplakett i handen.
– Jag tyckte det var väldigt kul att spela såklart. Framförallt med Victoria Pahlett, som är en av mina bästa (och äldsta) tenniskompisar från att jag började tävla vid ungefär åtta års ålder, säger Ellen.

Det här var en comeback för Ellen som inte spelat tennis på tävlingsnivå de senaste två åren.
– Jag har inte spelat något alls knappt sen slutet av 2017 tyvärr. Jag spelade litegrann i våras, innan jag ofrivilligt fick stoppa igen. Nu har jag tränat i tre veckor och jag känner att utvecklingskurvan går stadigt uppåt. Jag har bara positiv energi med mig framåt. Det är en dröm att leva i tennisbubblan, säger KLTK-spelaren.

Fed Cup-laget 2012: Förbundskapten Maria Strandlund-Tomsvik, Johanna Larsson, Sofia Arvidsson, Hilda Melander och Ellen Allgurin. Foto: Bildbyrån

Ellen Allgurin tillhörde toppskiktet av svensk damtennis för några år sedan. Hon ingick i det svenska Fed Cup-laget redan 2012. Tre år senare, 2015, nådde hon sin högsta ranking – 362:a – på WTA.
Bortsett från en vintertourtävling i Malmö i våras var 2017 den senaste stora svenska tävlingen hon ställde upp i. Hon fick ett wc till kvalet till Swedish Open och vann första kvalmatchen mot 169-rankade ryskan Polina Monova, men föll därefter mot Arantxa Rus, Nederländerna.
Ellen har varit otursförföljd. Förra året opererade hon axeln och därefter har hon haft en spricka i revbenen.
Idag jobbar och studerar Ellen vid sidan av tennisen. Nu hoppas hon komma in i kommande svenska ITF-tävlingar. Senaste ITF-tävlingen hon ställde upp i var 2017.
– Kommer jag bara in ska jag spela Djursholm och Näsbypark, annars kommer jag ödmjukast be om lov till ett wc till kvalet. Därefter får vi se vad som händer, men jag hoppas såklart att det är startsträckan ut på touren igen.