Göteborgstjejen Caijsa Hennemann har haft en fantastisk EM-vecka i Klosters, Schweiz och var nära att kröna den med ett EM-guld.

I finalen blev det dock förlust mot Anna Kubareva från Vitryssland med 2-6, 6-7.

Regn gjorde att matchen flyttades inomhus på ett ”grusunderlag av granulat” (rullgrus).

– Det var helt andra förutsättningar i finalen. Jag behövde gå utanför min komfortzon för att ha någon chans, samt spela mycket aggressivare. Jag hade mina chanser men hon klarade av det bättre och därför vann hon, säger Caijsa Hennemann direkt efter prisutdelningen.

Caijsa, som spelar för Ullevi TK och Good to Great, kan se tillbaka på en härlig vecka i Schweiz.

– Veckan har varit fantastisk. Jag har verkligen gjort mitt bästa för att prestera här och jag är glad att jag lyckades ta ett silver. Spelet har varit både upp och ner men jag har oftast hittat lösningar för att vinna mina matcher.

Truppen i Klosters bestod av Kevin Chahoud, Gustaf Ström, Maria Petrovic och Caijsa Hennemann.

Tidigare i veckan tog sig Maria Petrovic och Caijsa Hennemann till kvartsfinal i dubbel och Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson kan sammanfatta en lyckad vecka.

– Caijsa låg under med 2-6, 0-2 och hade tre setbollar vid 5-4 i vitryskans serv. Hon hade chansen, men denna gången rullade det inte hennes väg, säger Mattias och fortsätter:

– Jag är väldigt imponerad hur hon hittar lösningar i de olika situationerna och jag är övertygad om att hon kommer få en fin framtid. Caijsa är ett stort föredöme för svensk tennis.

Caijsa Hennemann hade så klart hoppats på att ta det hela vägen efter segern i semifinalen. Silvret värderas så klart ändå högt i karriären.

– Jag skulle säga att detta är en av mina största meriter. Är väldigt stolt och imponerad av mig själv att jag lyckats ta EM silver två gånger. Det svider just nu men jag vet att jag kommer vara nöjd om ett tag.