Strålande väder, grusbanor i bästa skick och svenskdominans i kvartsfinalerna. Det är klart att Nicolas Leiva Martinez, sportchef i Jönköpings TK, skiner ikapp med solen. 

Nicolas Leiva Martinez och Magnus Darud är matchledare under ITF juniortourtävlingen (Grade 5) som pågår på Racketcentrum i Jönköping.
Vi fångar upp Nicolas samtidigt som förstaseedade Agnes Gustafsson slår in matchbollen mot Louise Wikander och inkasserar en biljett till semifinalen.

Magnus Darud och Nicolas Leiva Martinez övervakar matcherna på Racketcentrum.

– Jag har sett de flesta matcherna och jag måste säga att redan i kvalet var det väldigt bra spel. Agnes som vann nu har spelat väldigt bra och för att nämna någon mer så imponerar Adam Heinonen. Jag har aldrig sett honom så bra, säger Jönköpings TK:s sportchef Nicolas Leiva Martinez.

Växjöspelaren Adam vann med 6-0, 6-2 i en match som var över på 60 minuter.
Övriga kvartsfinaler pågår och det är förstås mycket svenskt på de fem matchbanorna som sig bör när det arrangeras ITF-tävling på svensk mark.
29 svenska killar och 23 tjejer var med i huvudturneringen. För Jönköpings TK är det jackpot. Klubben gav WC till nio spelare i egna klubben till kvalet.

– Det betyder jättemycket att de får känna på att spela på den här nivån. Det är en kick att bara titta på matcherna och detta är något som är jätteviktigt för klubben. Här spelar ju de bästa upp till 18 år, så det är bra att man får se vad som krävs för att ta sig dit.

Jönköpings TK har varit med och arrangerat både ATP Challenger och Davis Cup tidigare.
Det här blir det tredje stora arrangemanget.

– Nu spelar vi en hel del på förmiddagarna och det är svårt för folk att ta ledigt från jobb och skola, men vi har cirka 20 volontärer i gång som hjälper till. Det har också kommit en del och tittat, förutom alla spelare och tränare som är här, säger Nicolas Leiva Martinez.

Vädret är strålande denna torsdagsförmiddag, precis som det var under kvalet. Under onsdagen regnade det en del, men man är ändå ikapp i schemat.
Sex svenska killar spelar kvartsfinaler; Adrian Luddeckens, Arslanbek Temirhanov, Adam Heinonen, Erik Eliasson, Hugo Regner och Linus Carlsson Halldin. I dubbel väntar tre helsvenska möten och ett fjärde svenskpar möter ett dubbelpar från Tyskland.
På tjejsidan spelas tre helsvenska kvartsfinaler: Agnes Gustafsson – Louise Wikander, Ida Johansson – Agnes Mitteregger och Emma Shasteen – Smilla Kjaergaard. Dessutom är Klara Nelander också klar för kvarten där hon möter Liisa Varul från Estland.
I dubbel kan publiken i Jönköping se fram emot två svenskmöten och ytterligare svenskor i övriga dubblar.

Läs mer om Juniortourtävlingen här!