I veckans ”Hallå där” möter vi Adrian Prpic, klubb- och sportchef i IS Göta, som haft ett par tunga år efter branden för tre år sedan. Då brann Götahallen i Helsingborg ner till grunden. Nu är arbetet med den nya hallen snart i mål. Nu får klubben sex innebanor mot tidigare fyra och faciliteter som klubben hoppas gör att de aktiva hittar tillbaka.
– Med den nya hallen får vi ett helt annan utseende med kontor och en lounge där man kan hänga. Vi kommer ha ett gym för uppvärmning och fys. Rummet som vi är mest stolta över är på 68 kvadratmeter. Här har vi lagt en minitennisbana och en interaktiv bollvägg, berättar Adrian Prpic i intervjun nedan.

Det har som sagt varit några kämpiga år. En av de stora utmaningarna är att locka nya unga spelare. När hallen brann i november 2021 hade klubben ett rekordår med 500 aktiva medlemmar.
– 70 procent var barn och ungdomar, övriga vuxna. Vi hade då tävlingsspelare och serielag för olika åldrar. Det var på många sätt en fungerande klubb. De senaste tre åren har vi haft 1,5 bana till förfogande kan man säga och på den tiden fram till nu har vi tappat 60-70 procent av de aktiva. Det sorgliga i detta är att barn slutat med tennis efter branden, säger Adrian och fortsätter:
– Nu handlar det om att rekrytera nya barn och unga. Viktigaste åldern framåt kommer vara 5-10-åringar. Vi hoppas att många som bor i områdena här omkring får upp ögonen för sporten och hallen. Den blir vårt stora införsäljningsargument för att komma till oss. Vuxenträning är också viktigt för vi har sett hur mycket bättre sammanhållning det blir när även föräldrar till spelande barn börjar i träning.

Om en månad står hallen helt färdig och när skolorna startar kör verksamheten igång igen på riktigt i hallen som är stiftelseägd på kommunal mark. Den nya hallen har förresten kostat ungefär 40 miljoner kronor.
– Det är bara en del som täcks av försäkringen. Vi har ansökt om kommunal borgen och lånat pengar på banken. Det blir en uppförsbacke ekonomiskt de kommande åren. 

Invigningen sker i samband med Tennisens Dag lördagen den 17 augusti.
– Jag kommer vara överlycklig men också spänd inför det nya. Jag tror folk kommer gilla den nya hallen med den coola blå färgen på banorna. Jag kommer vara glad och nöjd den dagen men också full av energi inför det som komma skall.

Hör mer i inslaget ovan.