Simon SK från Vivalla i Örebro har genom Svenska Tennisförbundets satsning ”Tennis på gatan” lyckats locka en ny generation tennisspelare.
– Det är härligt att se hur barnen utvecklas och många av dem stannar kvar i föreningen, säger Izabella Walder, ordförande och ledare i Simon SK till Riksidrottsförbundets hemsida.

Simon SK sticker ut med många unga kvinnliga ledare och inte minst genom ordföranden Izabella Walder.
  Jag är 22 år och pluggar till socionom på Örebro Universitet. Jag började spela tennis i föreningen när jag var 14. Kort efter det blev jag ledare. Det är kul och viktigt att vara delaktig hur vi ska arbeta i föreningen för att det ska bli så bra som möjligt för alla barn och ungdomar.

Vivalla är ett av de 61 områdena i Sverige som regeringen valt ut i satsningen Idrottsklivet. Målet är att skapa en meningsfull fritid för fler barn och unga och stärka idrottsrörelsens närvaro i de områden som Polismyndigheten benämner som utsatta.
– Idrottsklivet betyder att vi kan fokusera mer på specifika områden och finnas där på ett helt annat sätt. Vi kommer nå ännu fler barn och säkerställa att verksamheten blir hållbar och bra under en lång tid framöver, säger Emma Ernlund på Svenska Tennisförbundet.