“Tennisförbundet är ett starkt varumärke och en bra referens för oss”, säger Thomas Viktorsson, ägare och VD för IT-företaget VMI, som valt att förlänga samarbetet ytterligare ett år.

VMI – ett konsultföretag som erbjuder IT-support och driftstjänster – har valt att förlänga samarbetet med Svenska Tennisförbundet till och med 2020.
Vi ställde några frågor till ägaren och VD:n Thomas Viktorsson.

I nio år har ni sponsrat SvTF – vad är anledningen till det mångåriga ”äktenskapet”?
– Tennisförbundet är ett starkt varumärke och en bra referens för oss. Det betyder också mycket för mig personligen då jag är väldigt intresserad av sport i allmänhet och tennis i synnerhet.

Hur bra är du själv på tennis?
– Jag är en glad amatör. Jag har inte spelat aktivt, utan jag har hållit till på hobbynivå.

Ser du tennis live också?
– Jag har varit på Davis Cup-matcher och annat där jag blivit inbjuden av tennisförbundet. Det har alltid varit trevligt så förbundet är lite av en drömkund för oss.

Hur ser du på svensk tennis idag?

– Svensk tennis har fört en tynande tillvaro på herrsidan, internationellt sett, några år. Men det finns en del spännande unga namn på gång. Jag följer bröderna Ymer noga och tycker att jag har bra koll på de bästa inom damtennisen. Damerna har kommit längre än herrarna om man ser till de internationella tävlingarna. Jag tillhör ju Borg-generationen och har växt upp när Björn Borg, Mats Wilander och Stefan Edberg spelade. Jag hoppas på rennäsans och att vi får en topp 10-spelare antingen på dam- eller herrsidan igen.

Vad gör ni på VMI och hur har företaget utvecklats under den tiden ni varit samarbetspartner med SvTF?

– Vi sysslar med IT, drift och support av små och medelstora företag, upp till 250 anställda, som har behov av IT, vilket ju alla har idag. Det är mycket drift av interna affärssystem, hemsidor och e-post. Vi har kunder över hela världen men är koncentrerade till Storstockholm, från Södertälje upp till Gävle.