Fair Play TK kan åter titulera sig svenska mästare i lag utomhus – både på dam- och herrsidan.

Fair Play TK:s damer imponerade och tappade inte ett enda set under slutspelsdagarna i Stockholm. Det innebar ännu ett SM-guld – det femte i rad och det tionde SM-guldet utomhus totalt. I finalen blev det seger mot arrangörsklubben SALK med 4-0.

– En verkligt bra laginsats och jag är så stolt över alla våra spelare i vårt damlag. Alla har bidragit till seriesegern och nu även till segern i SM-slutspelet. Att få förmånen att vara en del av en så framgångsrik period i klubbens historia känns hedrande och jag är bara så himla glad, säger lagledaren och tränaren Mervana Jugic-Salkic till Fair Plays hemsida.

Fair Play TK:s sportchef David Gustafsson tyckte det var ett välarrangerat SM-slutspel på SALKs hemmaplan i Bromma och kommenterar egna lagets insats:

– Det är inte lätt att bära favoritskap i så gott som varje match man spelar, men tjejerna har verkligen lyckats fullt ut. Jag vill gratulera alla i laget, både de som spelat idag och de som spelat tidigare i serien.

Desto mer rafflande blev det när bronsmatchen på damsidan skulle avgöras. Efter 2-2 i matcher så fick ett spännande matchtiebreak avgöra bronsmatchen mellan Kungsbacka TK och Kramfors TK. Kungsbackas Mathilda Dahlin och Alice Klinteby vann med 10-6 mot Gabriella Danielsson och Madalina Josan.

– Nästan hela slutspelet spelades utomhus på Salks grusanläggning i Riksby, men en ursinnig hagelskur gjorde att slutspelet fick avslutas inomhus i Salkhallen. Då var visserligen finalen avgjord, men i bronsmatchen stod det 2-1 till Kramfors (dubbeln och det avgörande matchtiebreaket spelades alltså inomhus), säger Johan Porsborn i SALK.

Även i Örebro var arrangörsklubben i final. Örebro TK fick dock se sig besegrade av Fair Play TK som vann med 3-1.

Sista matchen, dubbelmatchen, gick till supertiebreak där Filip Bergevi och Linus Frost till slut kunde vinna med 11-9 mot Örebros Antonin Bolardt och Lukas Jedlicka.

– Otroligt bra tennis idag av killarna och vi skall vara mycket stolta över dagens lagprestation och segern mot Örebro. Grymt kul att få vara med och vinna SM-guld och nu skall det givetvis firas, säger Fair Plays tränare och lagledare Robert Almberg på klubbens hemsida.

Det var Fair Plays femte raka SM-guld utomhus på herrsidan och det nionde SM-guld ute totalt. Fair Play har nu vunnit sjutton av de senaste 18 Lag SM-gulden inomhus och utomhus.

Lidköpings TK knep bronset efter 3-1 mot Piteå TK.

Final damer

Fair Play TK-SALK 4-0

S1: Karen Barritza-Smilla Kjaergaard 6-0,6-1
S2: Kajsa Rinaldo Persson-Sara Salemyr 6-1,6-0
S3: Sofia Nami Samavati-Katja Jules Viberg 6-4,6-4
D:Sydney Berlin/Matilda Lenngren-Smilla Kjaergaard/Sara Salemyr 7-5,6-2

Final herrar

Fair Play TK-Örebro TK 3-1

S1:Filip Bergevi-Antonin Bolardt 7-6,6-3
S2:Gustav Hansson-Joel Gamerov 6-0,6-2
S3:Linus Frost-Lukas Jedlicka 3-6,3-6
D: Bergevi/Frost-Bolardt/Jedlicka 5-7 6-2 11-9

Resultat i herrslutspelet

Resultat i damslutspelet