Fanny Östlund är snart hemma i Uppsala efter en framgångsrik roadtrip till Kalmar. I finalen i sommartourtävlingen KalmarSpelen blev det seger mot Lisa Zaar, KLTK, med 6-2, 6-1.
– Det var jämna game och matchen stod och vägde i början. Sen fick jag med mig några game vid 40-40 och det rann iväg lite. Jag tycker att jag spelade bra och stabilt från början till slut, säger Fanny. 

Besvikelsen var annars stor efter den första sommartourtävlingen i Ystad där Fanny Östlund förlorade sina matcher.
Det blev till tändvätska nu.
– Jag var bara så taggad att spela igen och få chansen att spela bättre. Jag fick inte med mig de viktiga bollarna och jag tog fel beslut. Jag var väldigt besviken direkt efter för jag hade jobbat på rätt saker och kände att jag var på väg.

I Kalmarspelen inledde hon med seger mot unga June Björk i två raka. Sen följde två tuffa tresetsmatcher på vägen till finalen. Först lyckades hon vinna mot Klara Milicevic med 4-6, 6-4, 6-2 och mot Alexandra Viktorovitch blev det 6-3, 4-6, 6-2.
– Det var två väldigt jämna matcher och jag var illa ute i båda. Men jag spelade bättre och bättre och allra bäst i finalen.

Fanny Östlund är en av de mer rutinerade spelarna på sommartouren 2020. Hon spelade sin första tävling som 15-åring för åtta år sedan och har samlat på sig några titlar på vägen.
– Jag har inte spelat så många sedan 2016, men den här sommaren är verkligen grym. Nivån på startfälten i sommartouren håller samma klass som en 15 000-dollarstävling. Det är många spelare med nu som vunnit de internationella tävlingarna och att få detta motståndet i Sverige nu är otroligt bra. Alla kommer att utvecklas av detta och sporra varandra. Det känns också som det är många som har chansen att vinna, så det är bara positivt, säger Fanny Östlund som numera tillhör USIF i Uppsala.
– När min tränare Jon slutade så började jag träna med Daniel Berta. När han bytte klubb så hängde jag med. 

Markus Eriksson och Elmer Möller vid prisutdelningen. Foto: Kalmar TK

Markus Eriksson som föll i finalen i Ystad mot Elias Ymer fick en snabb revansch på sig själv. I finalen i Kalmar blev det seger mot Elmer Möller, Danderyds TK, med 6-4, 6-4. 

På vägen till finalen hade ”Mackan” slagit ut kvalspelaren Isac Strömberg, Eric Ahren Moonga och i semifinalen Robin Thour.
– Det blev en tuff final mot Elmer Möller. Han spelade väldigt bra. Jag har inte sett honom innan, men han är en riktig talang, säger Markus Eriksson och fortsätter:
– Det var nylagda banor så de var väldigt fina. Det blev dock en tuff tävling då min match fick brytas första dagen på grund av mörker. Sen blev det tre matcher i går och en i dag. Det var skönt att det gick vägen ändå.

Se resultaten från KalmarSpelen här!