Som om Rebecca Petersons titel i Kina och Davis Cup-triumfen i Stockholm inte var nog, så vann Fanny Östlund både singel- och dubbeltiteln i 15 000-dollarstävlingen i Kairo. I singelfinalen blev det 6-3, 6-4 mot hemmaspelaren Sandra Samir som är betydligt högre rankad än Fanny.
– Singelfinalen var väldigt bra rakt igenom. Jag följde min spelplan och fick bra utdelning av den. Nyckeln var att vara först på bollen och styra spelet och det lyckades jag med. Jag spelade aggressivt och varierat, säger Fanny Östlund, som är på 119:e plats på ITF-rankingen (656 på WTA).

I dubbeln spelade Fanny med Bojana Marinkovic från Serbien och de vann lördagens dubbelfinal med klara 6-3, 6-1.
– Titlarna betyder väldigt mycket för mig. Det är riktigt roligt att vara tillbaka på banan efter långt skadeuppehåll. I början av året var jag matchovan och förlorade tidigt i tävlingarna, sedan har jag bara spelat bättre och bättre för varje vecka så det känns otroligt kul. Jag är både glad och stolt att jag lyckats ta mig tillbaka till den här nivån, nu är det bara att köra på och utvecklas ännu mer, säger Fanny innan hon sätter sig på flyget för två veckors spel i Turkiet.

I $15 000 i Antalya handlar det om hard court och där får hon sällskap av flera svenska spelare; Jacqueline Cabaj Awad, Caijsa Hennemann, Ida Jarlskog, Julita Sanér, Julia Lövqvist, Agnes Gustafsson och Fanny Norin.

Från helgen noterar vi också att Marina Yudanov tog sig till final i $15 000 i Dijon, men där det blev förlust mot fransyskan Jade Suvrijn med 6-7(13), 2-6.