Sju svenskor är just nu i Turkiet för att spela i 15 000-dollarsturneringen i Antalya. Mattias Arvidsson, som är landslagsansvarig för U18 (flickor) och damer, är på plats under båda veckorna.
– Det är fyra seniorspelare och tre juniorspelare på plats och även tränaren Ola Kristiansson är här för att stötta mig. Vi har märkt från tidigare läger och samlingar att det funkat väldigt bra och där spelarna har kunnat få individuell träning. Här är gott om banor i bra väder, så möjligheterna är goda att kunna träna mycket inför och mellan tävlingarna. Det handlar om att slipa på saker som vi känner att vi måste bli bättre på att göra. Vi är ju här för att hjälpa spelarna inför det som väntar även framåt, efter de här tävlingarna, säger Mattias Arvidsson.

Julita Sanér tog sig in i huvudturneringen.

Spelarna det handlar om är Jacqueline Cabaj Awad, Caijsa Hennemann, Ida Jarlskog, Julita Sanér, Julia Lövqvist, Agnes Gustafsson och Fanny Östlund. Kvalet är över och huvudturneringen har startat. Hur har det då gått för våra svenska spelare? Jo, Julita Sanér har kvalat in och totalt är sex svenska tjejer med i huvudtävlingen.
– Både Jacqueline och Caijsa vann i första omgången och de möts i andra omgången på torsdag, säger Mattias Arvidsson, som haft med båda spelarna i Fed Cup-truppen.

Jacqueline Cabaj Awad och Caijsa Hennemann ställs mot varandra i andra omgången.

Fanny Östlund är en av spelarna som är i bra form. Hon kommer närmast från Kairo där hon vann både singel- och dubbeltiteln.
–  Det är väldigt skoj att se att alla är glada för hennes skull och det känns som de inspireras av varandra. Det är ett härligt gäng och det finns en bra vi-känsla i truppen. Syftet och målsättningen med resorna är att hjälpa till med övergången från junior- till seniorspelare och att de kan etablera sig. De spelar en 15 000-dollarstävling här, men förhoppningen är att de ska kunna lämna den och gå mot 25 000 och större tävlingar, säger Mattias Arvidsson.

Hur tycker du de svenska tjejerna står sig internationellt?
– Vi har tagit steg framåt och vi har lyckats få flera spelare i bättre positioner på rankingen. Konsten är att tillsammans med klubbar och akademier skapa bra upplägg för spelarna så att de hela tiden kan utvecklas och ta steg för steg, säger Mattias och kommer in på vikten av förebilder:
– Tidigare har Johanna Larsson dragit ett tungt lass, nu är det Rebecca Peterson som nu tagit första WTA-titeln och det gör också skillnad för oss. Det är viktigt att det finns något att ta sikte mot, att fortsätta jobba. Tjejerna siktar mot större tävlingar.

Efter de två veckorna i Turkiet väntar ett par veckor hemma Sverige för flera av tjejerna innan det är dags för tävlingar på hemmaplan, i Djursholm och Näsbypark.
– Vi kommer ha ett tredagarsläger inför de tävlingarna och det blir sista uppdraget för året tillsammans. Därefter ska vi sammanfatta och utvärdera våra läger som förbundet arrangerar och hur vi ska göra det ännu bättre under 2020.

Se hur det går i tävlingen i Antalya här!

Översta bilden: Ola Kristiansson (tränare), Julita Sanér, Julia Lövqvist, Fanny Östlund, Caijsa Hennemann, Jacqueline Cabaj Awad, Mattias Arvidsson (landslagsansvarig), Agnes Gustafsson och Ida Jarlskog.