Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson har nominerat spelarna till Fed Cup-truppen som reser till Luxemburg i början av februari. ”Jag är väldigt glad att kunna nominera fem så starka personer”, säger han.

Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson.

5-8 februari spelar det svenska Fed Cup-laget i Luxemburg. Det handlar om gruppspel (Round-robin) i Europe/Africa Zone Group II.
Nu har Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson nominerat truppen och det blir samma fem spelare som var med senast i gruppspelet i Polen för ett år sedan.
– Jag tycker att vi har tagit ut en stark trupp, samtidigt ska man veta att det är en preliminär uttagning där vi tillåts göra två byten innan det är dags, säger Mattias och fortsätter:
– Den här truppen levererade en riktigt bra vecka förra året. Vi känner att de här spelarna är bra som grupp och som individer. Det kommer vara viktigt när vi ska göra allt vi kan för att ta ett steg upp när vi är i Luxemburg.

De här lagen tävlar i Luxemburg 5-8 februari: Sverige, Serbien, Polen, Turkiet, Slovenien och Luxemburg.
– Round-robin där vi möter flera lag är annorlunda än när vi bara har en match över två dagar. Vi måste vara riktigt bra under flera dagar. Det var vi förra året men förlorade mot ett bättre Ryssland i finalen. Att gå vidare från gruppspelet till kval i april skulle vara fantastiskt för tjejerna och för svensk damtennis. En hemmamatch i april är drömscenariot.

Mattias Arvidsson, tillvardags i Helsingborgs TK, är inne på sitt fjärde år som Fed Cup-kapten och har KLTK-tränaren Magnus Ennerberg som assisterande coach. De fortsätter samarbetet även det här året.
Här är Mattias ord om spelarna som är uttagna i den preliminära truppen (singel- och dubbelranking):

Rebecca Peterson, 24 år  44 / 262 
”Rebecca har haft en fantastisk utveckling och ett härligt år bakom sig. Jag är imponerad över vilka steg hon tagit. Att vinna två titlar inom så kort tid som hon gjorde förra året säger att vi mest troligt har en storstjärna på gång”.

Johanna Larsson, 31 år  213 / 35
”Johanna sitter på en stor rutin som vårt lag behöver. Hon vet vad det handlar om och har varit med när det brunnit som mest och fått lösa tuffa situationer i Fed Cup många gånger. I Fed Cup handlar det inte om att ha de högst rankade spelarna. Johanna spelar alltid bra i Fed Cup”.

Mirjam Björklund, 21 år 317 / –
”Mirjam klarade sin Fed Cup-debut förra året på ett fantastiskt sätt när hon slog Isabella Sjinikova från Bulgarien. Hon fick beskedet kort innan att hon skulle spela och hon gillar de stora matcherna, när det är press och tryck på henne och laget. Skulle hon få spela så vet jag att hon är mer än hungrig”.

Caijsa Hennemann kommer bli viktig för det här laget de kommande åren, tror Fed Cup-kaptenen. Foto: Bildbyrån

Caijsa Hennemann, 18 år  856 / 832
”Med en kvartsfinal i Franska Öppna och ett EM-silver visade Caijsa förra året att hon tagit fina steg framåt i sin utveckling. Även om hon varit junior fram till nu så har hon fått vana från stora matcher. Jag tror att hon kommer bli viktig för det här laget de kommande åren och som ska haka på de andra i gänget. Hon är en lagspelare och älskar spela för Sverige”.

Cornelia Lister, 25 år  872 / 77
”Cornelia har etablerat sig i dubbel och det känns som att hon tagit steg och samlat på sig erfarenhet av stora matcher, även i Grand Slam. Hon ligger stadigt på topp 100 i dubbel och har växt ut till en väldigt bra lagspelare de senaste åren. Det är väldigt skoj att se hur hon förbättrat de bitarna”.

Det svenska laget reser till Luxemburg den 2 februari för att ladda inför gruppspelet som startar 5 februari.
– Jag hoppas självklart att alla spelare är tillgängliga när det väl blir dags i Luxemburg. Med tennis och elitidrott kan allt hända, skador och annat tillhör sporten, men jag är väldigt glad att kunna nominera fem så starka personer. 

Mer om Fed Cup här!