Nästa veckas World Tennis Tour-tävling i Jönköping öppnar dörrar för de svenska damerna.
Fem hemmahopp har garanterad plats i huvudtävlingen.

Äntligen är det dags för årets första internationella tävling på svensk mark: Swedish Ladies med 25 000 dollar i prispengar.

Tävlingen, som normalt spelas i Ystad, genomförs i år i Jönköping. Kvalet spelas 13-14 juni och huvudtävlingen genomförs 14-19 juni på Racketcentrums grusbanor.

Sverigetvåan och 329-rankade Mirjam Björklund går direkt in i huvudtävlingen. Hon får sällskap av fyra landsmaninnor som tilldelats wildcard: Jacqueline Cabaj Awad, Caijsa Hennemann, Julita Saner och Fanny Östlund.

– Det är en jättebra möjlighet för våra spelare som, förutom Mirjam, inte är vana vid att spela större tävlingar varje vecka. Det är alltid många svenskor som spelar bra på hemmaplan. Så även om startfältet är tufft hoppas vi att det ska bli en bra Sverigevecka, att många ska få med sig sköna vinster och få en boost inför resten av sommaren, säger Mattias Arvidsson, Sveriges Billie Jean King Cup-kapten.

Ytterligare hemmahopp har chans att ta plats via kvalspel. Till kvalet finns ytterligare fem wildcard, varav ett lokalt wildcard.