Det blev totalt fem svenska ITF-titlar i helgen. Simon Freund vann en dubbeltitel i $25 000 i USA och det blev dubbelt upp för Fanny Östlund i $25000 i Frankrike och för Nellie Taraba Wallberg i J200-tävlingen i Tunisien. 

Fanny Östlund, USIF, har haft en minst sagt bra vecka i franska Guadeloupe i Frankrike. Först vann hon dubbelfinalen tillsammans med schweiziskan Jenny Duerst mot tyska paret Herrmann/Schmidt 6-2, 7-5. I singeltävlingen var hon femteseedad och slog bland annat ut Jacqueline Cabaj Awad i kvartsfinalen. I finalen väntade första tresetaren – en match Fanny vände och vann med 4-6, 6-4, 6-3.
– Helt klart en fantastisk vecka som inte kunde sluta på ett bättre sätt. Jättekul att se att allt hårt jobb lönar sig. Jag kan inte vara annat än glad över en drömstart på året, säger Fanny och berättar om singelfinalen.
– Den var tuff! Värme och en motspelare som spelade aggressivt med bra serve. Jag försökte hitta ett spel som kunde störa hennes rytm och taktik och ju längre matchen gick, desto bättre spelade jag.

Hur ser satsningen ut framåt?
– Det blir en tävling till här i Guadeloupe innan det blir en vecka på hemmaplan. Jag kommer fortsätta att göra min grej och köra på, säger hon.

Det skulle bli dubbla titlar även för Nellie Taraba Wallberg, Påvelunds TBK, som på lördagen vann dubbeltiteln i J200-tävlingen i Hammamet i Tunisien. Nellie och egyptiskan Jana Hossam Salah vann finalen med 6-0, 1-6, 10-2. Det var Nellies andra raka dubbeltitel efter triumfen med Bella Bergkvist Larsson i Bratislava förra veckan.
I Tunisien skulle det komma mer, då Nellie även tog sig till söndagens singelfinal. Där det blev ännu en titel efter klara 6-3, 6-0 mot Laima Vladson från Litauen.
– Jag tycker att jag har spelat bra och är nöjd med min insats. Det är min största titel på ITF-touren, så jag är väldigt glad. Det var lite svårt i början då jag kom från att spela på hardcourt en längre period till grus, men det kändes bara bättre och bättre för varje match och sista matcherna spelade jag väldigt bra, kommenterar Nellie insatsen.

Vad väntar närmast?
– Nu börjar en ny J200-tävling nästa vecka som jag ska spela (också här i Tunisien) och sedan ska jag nog ta två veckors träning.

Lidingö TK-kompisarna Simon Freund och danske Johannes Ingildsen vann dubbeltiteln i $25 000 i Ithaca i New York. I finalen besegrades amerikanerna Kumar/Sheehy med 6-4, 7-6(4).
Detta var sjunde titeln på nio finaler för Freund och Ingildsen. Närmast väntar spel i Tampa.

Såväl Lea Nilsson, SALK, som William Rejchtman Vinciguerra, Fair Play TK tog sig in i huvudlottningen i Australian Opens juniortävling. Det blev vinst för båda i första omgången.
I andra omgången möter William norske juniorvärldssexan, andraseedade Nicolai Budkov Kjaer medan Lea möter sjundeseedade Alena Kovackova från Tjeckien.
I dubbelturneringen har William spelat färdigt, däremot är Lea klar för andra omgången.