Året har startat på ett strålande sätt för flera av de svenska spelarna på den internationella tennisscenen. Vi har tidigare rapporterat om Rebecca Peterson, Salk, som pressade världssexan Coco Gauff i åttondelsfinalen i Indian Wells. Sverigeettan har dock åkt ut i det pågående kvalet i Miami. Däremot vann Mirjam Björklund, Salk, i första kvalmatchen mot 85-rankade Ysaline Bonaventure, Belgien och möter nu 112-rankade slovenskan Tamara Zidansek i kvalfinal på måndagen.

Mikael Ymer, Salk, vann mot Radu Albot i Phoenix challenger, men föll i andra omgången mot Alexei Popyrin.

Dragos Madaras, Fair Play TK, tog sin femte titel på ITF-touren för året när han vann finalen i $15 000 i Antalya i Turkiet på söndagen. Nästa stopp: Challenger i Kroatien.

På juniortouren vann Max Dahlin, Påvelunds TBK, både singel- och dubbeltiteln i ITF WTT J200 i Spanien (vann mot Albert Saar, Lidingö TK, i dubbelsemin)

Det lär vara mungiporna uppåt på RIG i Båstad den här veckan, för ytterligare ett par av eleverna kom hem med priser. Bella Bergkvist Larsson, Helsingborgs TK, vann sin tredje titel för året när hon slog klubbkompisen Tilda Hessleryd i finalen 5-7, 6-4, 6-3 i J100 i Loughborough i England och Clara Nilsson, Fair Play TK, vann sin första ITF-titel när hon vann dubbeln i ITF WTT J30 i Sundsvall.
Där nådde Sonja Wedenski, Salk, samtidigt sin första ITF-final i singel.

Vi noterar också att Kevin Edengren, Älta TK, gick till semifinal i singel och final i dubbel i Casablancas J300-tävling. I semifinalen i dubbel blev det för övrigt vinst mot Sebastian Eriksson, KLTK (och Mihai Alexandru Coman) efter 10-8 i matchtiebreak.