Filip Bergevi kan se tillbaka på en speciell lördag.
– Jag vaknade upp till min 30-årsdag i morse och sedan få vinna en tung titel i den största final jag spelat. Det är fantastiskt!

Foto: @fptenis

Efter förra veckans final i Kroatien väntade en större tävling på Challengertouren i Oeiras i Portugal den här veckan. Tillsammans med Mick Veldheer, Nederländerna, har vinsterna avlöst varandra utan setförlust. På lördagen var det dags för final – den största i Filips karriär så här långt. Det blev vinst i två set även i finalen mot Sergio Martos Gornes, Spanien och Petros Tsitsipas, Grekland 6-1, 6-4.
– Det var kul att möta Petros. Vi är nära vänner och jag vann min första challengertitel med honom för ett år sedan. När vi vann första set fick jag flash backs från förra veckans final då vi vann första set med 6-0 men föll i matchtiebreak. Jag tänkte att bara det inte blir som förra veckan. Men vi lyckades fokusera och ta det till slut. 

Foto: @fptenis

Lördagens titel värderar Filip Bergevi högt, rent av högst av titlarna han vunnit så här långt. Att få spela Grand Slams är fortfarande målet. Det krävs i nuläget 50-60 placeringar – något Filip hoppas ha uppnått till nästa år.
– Jag och Mick har spelat tillsammans sedan juli förra året. Att få vinna en titel på den här nivån och med det här startfältet slår ut allt som jag varit med om tidigare på touren. Att få med sig den här titeln och visa att vi är bland de bästa, de på topp 100, ger oss en skjuts framåt så här i början av grussäsongen.

André Göransson spelade i samma tävling och tog sig till kvartsfinal. Han får vänta ytterligare tio dagar till sin 30-årsdag.
– Vi hänger ganska mycket när vi är på samma tävlingar. Vi är också vana vid att fira födelsedagar ihop sedan tiden på college. Han flyttade faktiskt in i mitt rum inför sista natten här.


Se intervjun med Filip Bergevi här.