Trelleborgs TK är en av de äldsta klubbarna i landet och i år fyller den sydsvenska klubben 100 år. På lördagen är det kalas i Trelleborg.

– Vi kommer slå ett slag för rullstolstennisen där Henrik Härstedt från Ystad TK kommer på besök och uppvisningsspelar. Vi kommer ha utställning, tipsrunda, seniorträning och det är öppet för alla att prova på tennis. På kvällen blir det festligheter för alla medlemmar och en del andra utanför klubben, säger Anders Månsson, chefstränare i Trelleborgs TK (mitten längst fram på bilden).

Planerna för jubileumsforandet började redan för två år sedan.

– Vi började skissa och på det stadiet fick alla komma med idéer utan att ta hänsyn till kostnader. Detta har sedan skalats av och det intensiva arbetet har pågått det senaste halvåret.

Anders Månsson är anställd även i Höllviken, men jobbar sedan 2005 merparten av tiden som chefstränare i Trelleborgs TK.

– Seniortennisen i Trelleborg är den som dramatiskt ökat de senaste åren. Vi är en breddklubb med relativt mycket aktiviteter, men med få tävlingsspelare. De som kommer fram tar vi såklart hand om med bla kompletterande träning/matchning i Höllviken.