Efter Rebecca Petersons, Johanna Larssons, Robert Lindstedts och Cornelia Listers uttåg i US Open, så är det nu starten för Caijsa Hennemann, Kevin Chahoud och Stefan Olsson.

Häromdagen fick vi en pratstund med Stefan Olsson som laddar för rullstolsklassen i US Open.
– Jag är i Orlando nu och tränar, dock blev de kortare än väntat då en orkan kommer in över helgen så flyger till New York redan under lördagen. Jag skulle egentligen flugit dit på måndag.

Stefan Olsson har förstås en mängd rutin i bagaget när han checkar in på US Open. OS-guldet i London 2012, singeltitlarna i Wimbledon  2017 och 2018 och så dubbeltitlarna i Wimbledon 2010 och just US Open 2009.

– Ja, bästa US Open-minnet måste vara från 2009 då jag vann dubbeln här borta. Annars är de alltid kul med atmosfären här med många högljudda amerikanare på läktarna, säger han.

Vilka förväntningar har du?
– Jag har aldrig gjort mig rättvisa i singeln på US Open, så tycker det är dags att spela riktigt bra och ge allt för att ta ytterligare en Grand Slam i singel.

I dag går Caijsa Hennemann in i singelturneringen i US Opens flickklass. Hon möter ryskan Oksana Selekhmeteva, 33:a på juniorrankingen. 18-åringen från Ullevi TK i Göteborg är rankad 31:a.
– Det blir den sista Junior-Grand Slamen som jag ställer upp i och detta är något jag sett fram emot jättemycket.

Kevin Chahoud (Fair Play TK/RIG Båstad) är 47:a på juniorvärldsrankingen och möter Juan Bautista Torres från Argentina, rankad 173:a, i sin första singelmatch i pojkklassen.

Rebecca Peterson tog sig till andra omgången efter seger mot Monica Puig, Puerto Rico (#59) med 6-3, 6-3. I andra omgången blev Dayana Yastremska från Ukraina (#32) för svår och sverigeettan föll med 4-6, 1-6. Petersson/Zidansek föll i dubbelns första omgång mot Aoyama/Krunic med 2-6, 1-6.

Det blev tyvärr ett snabbt uttåg för Johanna Larsson i US Open med förluster i första omgången i både singel och dubbel.
I singeln förlorade hon mot Lauren Davis från USA med 5-7, 2-6. I dubbeln blev det 0-6, 4-6 för Larsson/Flipkens mot Kuzmova/Sasnovich.

Robert Lindstedt och Philipp Oswald från Österrike föll i första omgången i dubbeln efter en rafflande match mot Albert Ramos Vinolas och Jozef Kovalik, 6-3, 4-6, 6-7(5).

Cornelia Lister gjorde US Open-debut där hon och Renata Voracova tyvärr föll mot Muchova/Teichmann med 1-6, 6-7(4).

Mikael Ymer föll tidigare i kvalfinalen mot Hyeon Chung med 1-6, 3-6 och Elias Ymer förlorade i första kvalmatchen mot Tallon Griekspoor 5-7, 2-6.

Till US Opens hemsida!