Tävlingssäsongen utomhus står för dörren – men vi blickar redan nu också fram emot inomhussäsongen.
I dag öppnar anmälan för lag i Svenska Tennisligan inomhus 2021-2022 – som innehåller flera nyheter. Sista anmälningsdatum är dem 4 augusti.

Hur funkar det? Läs mer nedan och på tennis.se/STL!

Genom det nya seriespelsupplägget erbjuder STL ett heltäckande klassutbud: både vad gäller nivå och ålder – från orange boll hela vägen till damernas och herrarnas elitserie.

Samtidigt kan klubbar anmäla lag till lokaldivisioner där matcherna spelas mot andra närliggande klubbar.

Orange League och Green Challenge introduceras

Årets inomhusserier blir startskottet för serieklasser med orange och grön boll. Spelare upp till 13 år kan delta och det är spelarens nivå som avgör vilken klass man ska spela. Det viktiga är att klubben anmäler spelare till den nivå som passar spelarna allra bäst.

Orange League erbjuder tidsmatcher i form av fyra set i singel och två i dubbel. Lagen kan innehålla 2-8 spelare där flickor och pojkar spelar tillsammans. Matcherna spelas på totalt tre timmar, gärna med två banor för singel och därefter en för dubbel.

Green Challenge spelas i två olika klasser. En klass för matcher i bäst av tre set med avgörande matchtiebreak (10) och en klass för tidsmatcher enligt samma modell som Orange League. Även i dessa klasser spelar flickor och pojkar tillsammans.

Nya 13-årsklasser

13-åringarnas serispel delas upp i tre klasser: F13, P13 respektive J13. Alla klasser spelas med gul boll.

Flick- och pojkklasserna (F13 och P13) är ratinggrundande och spelas bäst av tre set med avgörande matchtiebreak (10).

J13 är en icke-ratinggrundande gemensam klass där flickor och pojkar spelar tillsammans. Matcherna spelas som tidsmatcher.

Dam- och herrklasser spelas höst/vår

En annan nyhet är att dam- och herrklasser i division 3 och nedåt spelar seriespelet över både höst- och vårsäsongen inomhus. På så sätt erbjuds seriespel under hela inomhussäsongen.

Elitserien, division 1 och 2 spelas som tidigare endast under hösten.

Subventionerade anmälningsavgifter

Anmälningsavgifterna för klasser 13 år och yngre är 500 kronor per lag. Vi hoppas därför på en stor uppslutning av lag från alla delar av Sverige. Varmt välkomna med er anmälan!