Tävlingarna i Pixbo och Karlskrona pågår för fullt och flera svenska spelare förgyller kvartsfinalerna på fredagen.

Caijsa Hennemann (bilden) och Marina Yudanov är klara för kvartsfinal i 15K-tävlingen i Pixbo. En tredje svenska har fortfarande möjlighet att ta sig till kvarten. Alexandra Viktorovitch förlorade första set mot Anick Melgers från Nederländerna och vid ställningen 4-4 bröts matchen på grund av mörker.
Matcherna startade först mitt på eftermiddagen på grund av regnet.

– Det var mer krigande än skönspel som avgjorde matcherna på torsdagen, säger Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson som är på plats hela veckan.

Så spelas fredagens matcher i Pixbo:

I tävlingen i Karlskrona är förstaseedade Markus Eriksson och Karl Friberg klara för fredagens kvartsfinaler.

– Det var ett styrkebesked av båda och nu möts de i kvartsfinal. Gustav Hansson är i ledning och Christian Samuelsson är förhoppningsvis på väg att vända och Simon Yitbarek vann andra set efter att regnet tilltagit. Den banan är den enda som varit spelduglig och därför kunde de fortsätta 20 minuter längre än de andra i regnet. Killarna har verkligen behärskat de tunga förhållandena väl och visat acceptans att de yttre förutsättningar är en del av spelet som man behöver anpassa sig till, säger Jonas Svensson (som höll i lägret inför tävlingen) och avslutar:

– Vi hoppas på ytterligare tre svenskar vidare i morgon, fredag.

Så spelas fredagens matcher i Karlskrona:

Mer info om tävlingen i Pixbo

Mer info om tävlingen i Karlskrona