Rullstolstennislandslaget kan se tillbaka på en lyckad vecka på Sardinien.
– Jag har pratat med alla spelare och alla är nöjda med upplägget och tycker det varit bra. Både lägret och tävlingen har varit otroligt bra för sammanhållningen och alla har hängt på varandras matcher och supportat och suttit och analyserat varandras matcher och sett vad som är bra och sämre. Man lär sig mycket på att sitta vid sidan av. Det har varit en härlig stämning i hela gänget så för mig har det varit ett rent nöje att jobba med dessa spelare hela veckan. Jag kunde inte vara nöjdare, säger förbundskapten Niclas Rodhborn.

En som stuckit ut på turneringen är Anders Hård i Quad (till vänster på bilden), som tog sig till kvartsfinal i singel och semifinal i dubbel ihop med en spelare från Israel.

– Sen visar Hampus Linder Olofsson stor potential. Han har utvecklats enormt på ett år, bara 22 år gammal och är inom ett år topp-50 i världen om jag får gissa.

Hampus är för tillfället 158:a och var för bara ett år sedan utanför topp 300.
–  Han gick en omgång här och det är en stor turnering (ITF 1) som ger bra poäng och han kommer hoppa upp till runt 130 när nästa ranking kommer ut. Han satsar hårt på att komma med som dubbelpartner till Stefan Olsson i Paralympics i Tokyo i augusti/September nästa år.

Du verkar vara nöjd med helheten?
– Absolut, även om jag önskat ytterligare några vinstmatcher om de kommit upp i sin fulla kapacitet i alla matcher. De flesta är i början av sina karriärer och går hela tiden framåt, så detta har varit väldigt lärorikt för dem ändå, även förlusterna, säger Niclas och fortsätter:
– Landslagstränarna Jens Nilsson och Toni Gustavsson, som höll i lägret, är jag supernöjd med. De är otroligt kunniga inom rullstolstennis och duktiga på att lära ut. De är sköna och positiva personer och ger härlig energi på träningspassen.

Sverigeettan Rebecka Sternisa Bellander (till vänster på bilden), som är 43:a i världen, kom inte upp i sin bästa nivå, enligt Niclas Rodhborn.
– Hon åkte ur i första omgången men alla som åker ur direkt får spela en ny turnering mot varandra. Där tog hon sig till final som hon förlorade mot en japanska. Rebecka gick också till kvarten i dubbel ihop med en danska i huvudlottningen.