Grusbanorna i Varberg. Foto: Bengt Helmersson

I 15K-tävlingen i Varberg är Marina Yudanov (GLTK) förstaseedad och bland favoriterna finns bland andra också Caijsa Hennemann (Ullevi TK) som var i final i Pixbo förra veckan. Där vann hon dubbeln tillsammans med Melis Yasar (Helsingborgs TK). 
19 svenskor var med i kvalet i Varberg, men bara Elin Vilén (Helsingborgs TK) tog sig genom nålsögat och in i huvudturneringen.
Totalt 13 svenska spelare är med och två svenskmöten väntar direkt: Marina Yudanov-Emma Shasteen (Lerums TK) och Maria Petrovic (Farsta TK)-Elin Vilén.
Agnes Gustafsson (Helsingborgs TK och RIG Båstad) är en av de som fått ett wild card till huvudlottningen. Hon vann direkt mot ryskan Anna Mahkorkina med klara 6-1, 6-1.

– Jag är väldigt nöjd med min prestation. Jag fick ut mycket av mitt spel och jag hade väldigt kul på banan, säger hon efter matchen.

Vad är ditt mål med tävlingen i Varberg?

Agnes Gustafsson trivs på de svenska turneringarna. Foto: RIG Båstad

–  Mitt mål med turneringen är att komma så långt jag kan. Det är min första 15K i huvudtävling.

Agnes spelar för Helsingborgs TK och går på tennisgymnasiet RIG Båstad. Även om mamma och pappa numera bor i Paris, så trivs Agnes med att spela de svenska turneringarna.

– Det är så härligt att spela hemma även om det inte riktigt är hemma, eftersom jag också är fransk. Mina föräldrar bor hemma i Paris och jag i Båstad. Men här är många tjejer som man känner och vi stöttar varandra. I Varberg är det bra energi och fin miljö och bra väder. Man kan inte klaga på det, säger hon.

Säsongen så här långt sammanfattar hon så här:

– Jag har haft det upp och ner, men just nu känns det bra. Jag har fått tillbaka glädjen och tycker att det är så roligt att spela. Jag är taggad för grussäsongen.

Vilka turneringar väntar närmast för dig? 

– ITF junior Jönköping och Värnamo och sedan eventuellt Ystad 25K.

Julita Saner och Ida Jarlskog vann sina matcher på tisdagen. På onsdagen spelas matcherna så här: