Semifinalen i Franska Öppna följdes upp med årets första titel för Johanna Larsson och Kirsten Flipkens.

– Det är kul med en ny vinst. Det är nummer 14 på dubbelsidan totalt sett, men första på gräs och det är så klart lite extra speciellt, säger Johanna Larsson.

Bortsett från att man var nära att åka ur i semifinalen, så har Larsson/Flipkens övertygat under veckan på Mallorca. I finalen mot spanska paret Maria Jose Martinez Sanchez och Sara Torribes Tormo blev det 6-2, 6-4.

– Jag tycker att vi har spelat väldigt stabilt och bra hela veckan och varit riktigt på hugget då små chanser under matcherna visat sig. Vi hade såklart marginaler på vår sida i semifinalen, då vi bland annat räddade fem matchbollar. Dessa behövs när man vinner titlar. I Seoul räddade vi två matchbollar i första omgången, minns Johanna och konstaterar:

– Detta var min och “Flippers” första vinst i år och tredje totalt tillsammans.

Johanna Larsson hann bara ta emot sina priser, sedan bar det iväg direkt till London för att ladda inför Wimbledon.

– Nu väntar singel först och främst och sedan blir det kul att se hur långt vi kan gå i “Wimby” tillsammans i år. Det blir första gången vi spelar ihop där. .

Samtidigt vann Stefan Olsson och Joachim Gerard en tung dubbeltitel på Queen’s Club som är en 500-tävling på ATP-touren. Nu laddar även Stefan för spel i Wimbledon.