Agnes Mitteregger har nått en milstolpe. I helgen vann hon sin första ITF-tävling på Juniortouren. Nu väntar J4 i Värnamo. “Det är en högre nivå och lite bättre spelare nu. Att utvecklas är största målet”, säger hon. 

Just nu spelas ITF juniortourtävlingar i Sverige. I lördags avslutades tävlingen i Jönköping där Agnes Mitteregger, Djursholms TK, vann flicksingeln efter finalseger mot Klara Nelander, Skanör-Falsterbo TK, med 6-2, 6-1.

– Jag var väldigt nervös innan som jag brukar vara inför viktiga matcher. Min pappa och coach åkte ner för att titta på finalen och det är alltid mer nervöst, för då är man rädd att inte spela så bra som jag vet att jag kan göra. Det släppte efter första gamet och påverkade inte spelet.

Vad betyder titeln för dig?

– Den betyder mycket, det är en milstolpe att ha klarat av det och en bekräftelse på att man kan spela tennis, säger Agnes med ett skratt.

Klara Nelander fick revansch efter finalförlusten och vann istället dubbeln i par med Emilia Valentinsson, Fair Play TK mot Smilla Kjaergaard, SALK och Angelina Melki, Mälarhöjdens IK med 3-6, 6-3 (10-8).

I pojksingeln tog Linus Carlsson Halldin, KLTK, titeln. I finalen vann han mot Adam Heinonen, Växjö TS, 6-3, 6-2.

Markus Bolin, Upsala TK och Hugo Regner, Smålandsstenars TK vann dubbelturneringen efter finalseger mot Gravielides/Gitschel från Tyskland 7-5, 6-3.

På tisdagen startar nästa ITF juniortourtävling bara några mil bort, i Värnamo. Agnes Mitteregger har varit hemma i Stockholm och packat om väskan och siktar nu mot nya mål.

– Det är en högre nivå och lite bättre spelare nu, även om många som var med i Jönköping är med här också. Att utvecklas är största målet, att spela så bra tennis jag kan och inte fega.

Se mer info inför J4 i Värnamo här!