Åsa Hedin valdes till ny ordförande för Svenska Tennisförbundet (SvTF) vid tisdagens årsmöte och blir samtidigt den första kvinnliga ordföranden i förbundets 114-åriga historia.

Thomas Wallén lämnar efter fem år på posten över som ordförande för Svenska Tennisförbundet. Ny ordförande blir Åsa Hedin som det senaste året varit styrelseledamot i SvTF. Noterbart är att förbundsstyrelsen nu består av fyra kvinnliga och tre manliga ledamöter.
Martin Claesson, Anki Ekqvist och Marianne Marescotti lämnar styrelsen medan Kenneth Bergbom och Henrik Mitelman sedan tidigare är valda till 2021.

De nya i styrelsen: 


Åsa Hedin, styrelseproffs

Ålder: 57 år
Bor: Saltsjöbaden
Familj: Särbo, två barn och fyra bonusbarn
Bakgrund: Bl a collegetennis i USA, tränare, lagledare och styrelseledamot i klubbar i Sverige och USA, VD och affärsutvecklingschef för en rad bolag. 


Johanna Larsson, fd tennisproffs

Ålder: 31 år
Bor: Helsingborg
Familj: Sambo Amanda
Bakgrund: Bl a tio år som spelare på WTA-touren.


Marie Hedberg, lektor i idrottsvetenskap

Ålder: 43 år
Bor: Växjö
Familj: Sambo och två söner, 8 och 12 år.
Bakgrund: Tidigare golfproffs och sedan tränare, tränarlinjen på GIH i Stockholm, chef för institutionen för idrottsvetenskap på Linnéuniversitetet där hon varit sedan 2008. 


Odd Swarting,
 advokat
Ålder: 63 år
Bor: Bromma
Familj: Hustru Elisabeth, tre döttrar och en son.
Bakgrund: Advokat med affärsjuridisk inriktning, ordförande i Unicef Sverige i tio år, ordförande i SALK och styrelseledamot och ordförande i Stockholm Open 2015-2019. 


Sophie Lindvall, klubbchef Karlskrona TK

Ålder: 37 år
Bor: Karlskrona
Familj: Maken Niklas och två döttrar, 3 och 5 år.
Bakgrund: Bl a collegetennis och tränaruppdrag i USA, klubbchef i Karlskrona TK sedan 2010, styrelseledamot i SvTF Syd i sju år. 

Läs intervjun med Åsa Hedin här!