Mirjam Björklund kom till Båstad med fokus på singelspelet. Hon skrev också upp sig på listan för dubbelspel och schweiziskan Leonie Kung nappade. På lördagen spelade de dubbelfinal mot Tereza Mihalikova, Slovakien och Kamilla Rakhimova, Ryssland och lyckades vända 5-7 till seger efter 6-3 i andra och  10-5 i matchtiebreak.
På grund av regnet vid utsatt starttid spelades dubbelfinalen (inför stor publik) på bana 1 parallellt med singelfinalen. Prisceremonin hölls dock på centercourten och där gick det inte att ta miste på Mirjams och Leonies lycka över triumfen.
– Jag vill tacka tävlingen och alla som gjort det här möjligt. Den här tävlingen betyder mycket för mig. Att jag vinner en dubbeltitel är riktigt oväntat men jag är glad och stolt. Jag längtar redan efter att komma tillbaka till min favorittävling. Jag vill tacka min familj och alla som stöttat mig hela veckan, men också under hela mitt liv. Jag hade inte kunnat göra det utan er. Jag ser fram emot fler titlar som förhoppningsvis kommer i både singel och dubbel, sa SALK-spelaren i tacktalet.

På söndagen startar ATP-kvalet med tre svenska spelare på centercourten; Markus Eriksson (GLTK), Carl Söderlund (SALK) och Leo Borg (KLTK).
I huvudlottningen återfinns såväl Mikael Ymer (SALK) som Elias Ymer (SALK).

Se lottning för kval och huvudtävlingen här!

Foto: Bildbyrån