Framåt lördagskvällen är det lottning i juniorturneringen i Franska Öppna och tre svenska spelare finns med i startfältet. Vi har pratat med Gustaf Ström, Kevin Chahoud och Caijsa Hennemann inför det stora äventyret.

Gustaf Ström och Kevin Chahoud har just avslutat ett femte pass på gruset i Paris och för Gustaf blev det dessutom inbollning med Stan Wawrinka inför schweizarens fortsatta match med Grigor Dimitrov.

– Det var riktigt coolt, det blev mycket adrenalin och jag var riktigt nervös i början. Sen när vi började spela var det bara härligt. Han var juste och inte så dryg som många kan vara på den nivån. Han slog inte så hårt som jag trodde han skulle göra.

Gustaf Ström.

Ska du se hans match mot Dimitrov?

– Nej, jag ska på massage nu och passa på att vila.

Gustaf Ström är rankad 55:a i världen och Kevin Chahoud är tio placeringar bättre på juniorrankingen.
Svenskarna har varit i den franska huvudstaden några dagar, men det här är första dagen med träning på huvudanläggningen.

– Det är väldigt härligt, det är i den här omgivningen man vill vara, säger Gustaf.

Gustaf har varit med i en Grand Slam tidigare, i Australian Open i januari.

– Det var sjukt häftigt i Melbourne. (Rafael) Nadal tränade på banan intill mig och man tränade på samma banor som världsspelarna. Det var väldigt motiverande och det är samma sak här.

Kevin Chahoud.

För Kevin Chahoud är det första Grand Slam-äventyret.

– Förra året var jag i final i Värnamo och nu är jag här på Roland Garros. Det är helt sjukt, det har gått så fort från 250 till topp 50 på tre månader, säger Kevin som vunnit Grade 1-tävlingar i Colombia och Malaysia det här året.

Pontis Bergevi från RIG Båstad är med och stöttar Kevin Chahoud, Martin Öhrman från Good to Great är med som tränare och stöd för Caijsa Hennemann och Gustaf Ström.

– När vi var i Värnamo för ett år sedan, sa jag till Kevin att nästa år ska du vara på Roland Garros. Det kom han ihåg, för det var det första han påminde mig om när vi kom till Paris i veckan. Det är rätt häftigt, säger Pontus Bergevi.

Ullevi TK-spelaren Caijsa Hennemann gick efter sitt morgonpass bort för att titta på Rebecca Petersons dubbelmatch. När vi når henne står hon i en kö för att få i sig lite mat.
Hon och hennes tränare på GTG, Martin Öhrman, kom till Paris redan i tisdags för att förbereda sig till kvalet.

– Det är jättebra att Martin är med, för det är värt mycket att ha med en coach som hjälper en på träningarna, men även före och efter med upplägg och annat.

I första kvalmatchen i torsdags blev det seger, men i fredagens kvalfinal blev det förlust.

Caijsa Hennemann.

– Det var rätt nervöst i första matchen, men jag var stark i de viktiga lägena och jag kunde vinna till slut. I kvalfinalen hade jag läge att vinna första set, men förlorade. Det gick till tre set där jag spelade bättre och bättre ju längre matchen gick, men jag hamnade snabbt i underläge i tredje.

Besvikelsen vändes dock till glädje några timmar senare. En av spelarna drog sig ur huvudtävlingen och som etta på reservlistan kom Caijsa med som ”Lucky Loser”.

– Martin messade att jag var etta på listan och lite senare fick jag ett mejl från Roland Garros att jag kommit med. Jag blev överlycklig.

Gustaf Ström spelar för Näsbyparks TK och tränar sedan i höstas på heltid på Good to Great (GTG). Han har en småstökig säsong bakom sig och är tveksam när det kommer till formen.

– Jag har opererat min fot, så jag har inte tränat så mycket som jag hade velat. Det känns i alla fall bra i slagen men det hade känts ännu bättre med mer spel och matcher i kroppen. Jag tar det för vad det är och gör det bästa av situationen, säger Gustaf.

Vilka tankar har du inför tävlingen?

– Nu när man är här så är målet att komma till kvartsfinal. Om jag kommer dit så är det att vinna turneringen så klart. Man måste tro på det, det är det här man fajtas för.

Fair Play-spelaren Kevin Chahoud går på RIG Båstad där han får sin dagliga träning. Han känner sig i fin form.

– Vi har tränat på bra här, jag och Gustaf. Vi körde femte passet nu på morgonen, vi har ett pass till i eftermiddag och ett i morgon innan det drar igång. Min målsättning är att göra mitt bästa och spela bra tennis. Konkurrensen är stenhård, för alla de bästa spelarna i världen är med här. Det är högsta nivån man kan spela på som junior. Det ska bli kul att se var man står.

Vad har du utvecklat det senaste året tycker du?

– Jag servar bättre och slår mer på bollen. Jag missar inte lika mycket och har blivit jämnare i spelet, säger Kevin.

Caijsa Hennemann, som är rankad 65:a på juniorvärldsrankingen (47:a som bäst i april), var med i kvalet i Paris förra året och har därefter spelat i Wimbledon och i Australien.

– Att vara med i en Grand Slam-turnering är stort, du rör dig i samma miljö, spelar på samma banor som proffsen och bor på samma ställe. Man lär sig så mycket av att bara vara här. Det är klart det roligaste man kan vara med på under tävlingsåret.

Vid 18-tiden på lördagskvällen lottas matcherna för tjejerna och killarna i juniorturneringen.

– Formen känns bra och jag ska bara njuta av varje sekund och försöka spela min bästa tennis. Jag har inga mer förväntningar utöver det.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]