Rebecca Peterson kom laddad till Roland Garros där Alison Van Uytvanck väntade i första omgången. Rebecca skaffade sig en snabb 4-0 ledning innan hon kunde vinna första set med 6-2.
Fortsättningen skulle bli knepigare. Belgiskan spelade upp sig och kunde vända och vinna med 6-3, 6-1 i de följande seten. 

Mikael Ymer föll i tre set mot världsettan Novak Djokovic. Foto: Bildbyrån

Ännu tuffare uppgift för Mikael Ymer förstås. I första omgången ställdes han mot världsettan Novak Djokovic som vunnit alla sina 31 matcher i år om man bortser från diskvalificeringen i US Open.
Det blev en hel del dueller och ”Micke” svarade för ett konstnummer när han hann upp en lobb som han slog mellan benen och passerade Djokovic.
– Det var lite sjukt. Det var en chock. Jag trodde inte alls den skulle gå in. Det var en kul grej att lyckas med ett sådant slag – som jag knappt får in på träning – på en av världens största arenor, säger Mikael Ymer till TT.

Det blev dock en snabb match för världsettan som vann med 6-0, 6-2,  6-3. Novak Djokovic kommenterade sin svenske motståndare i Eurosport efter matchen:
– Det var första gången jag mötte honom. Han gjorde ett fantastiskt slag och tillhör den nya generationen som jobbar hårt och som vi kommer att få se mycket av i framtiden.

Det finns mer svenskt att hoppas på i Paris. I dubbel spelar Rebecca Peterson med Ana Bogdan och Cornelia Lister tillsammans med Shelby Rogers. På herrsidan kommer Robert Lindstedt till spel med Jordan Thompson.
I juniorturneringen står hoppet till sverigeettan Måns Dahlberg.

Lottning och resultat