Just nu går den andra kullen blivande tränare den nya klubbtränarutbildningen. Det andra kurstillfället hölls under helgen som gick.
– Det var 16 deltagare och vi ledare som träffades i Olympiahallen i Helsingborg fredag till söndag. Gruppen ger ett bra intryck, det är ett gott gäng, konstaterar en av ledarna Peter Rejmer (USIF) som tillsammans med Henrik Ekersund (Varbergs TK) höll i helgens aktiviteter. Den tredje ledaren på kursen är Johan Thorselius (TSK Malmen).
– Vi gick igenom många saker under helgen som var den första fysiska träffen; det moderna sättet att lära ut tennis, praktiskt tränarskap, undervisningsstilar, kommunikation, instruktion och feedback för utveckling av taktiska och tekniska färdigheter. Även externt och internt uppmärksamhetsfokus och stadier i lärandet, utveckla spelares taktiska färdigheter upptill fullstor bana, “från taktik till teknik” , tennisteknik – analys och utveckling, säger Rejmer och avslutar:
– Vi hade ett fint klimat i helgen. Tränarna är dessutom bra tennisspelare och är nyfikna och vill lära sig allt. Det bådar gott för framtiden.