I går fick Kevin Chahoud beskedet: Han går in i huvudtävlingen i Junior-Wimbledon på sin ranking (46).
– Det var ett skönt besked, jag slipper ju gärna kvala.

Kevin Chahoud har precis avverkat sitt andra träningspass på gräsbanorna som ligger en bit bort från Wimbledonområdet.

– Det är fina banor här, i morgon ska jag träna inne på anläggningen.

Vilka förväntningar har du?

– Mitt mål är att spela två matcher i singelturneringen, sen får vi se.

I Wimbledon har Kevin hjälp av svenske tränaren Christian Brydinak som tillvardags håller till på en tennisakademi i Vietnam. Det blir första gången Kevin Chahoud, som till vardags tränar på RIG Båstad och tillhör Fair Play TK, får uppleva den klassiska grästurneringen. Han är ensam svensk i huvudlottningen då varken Caijsa Hennemann eller Gustaf Ström, som var med i Franska Öppna, är med.
Däremot har Leo Borg fått ett wild card till kvalet.

– Vi snackade lite innan. Han ska spela första matchen i morgon, säger Kevin.

Franska Öppna i maj blev Kevin Chahouds första Grand Slam-tävling. Där föll han mot världssjuan på juniorrankingen, Brandon Nakashima från USA, i två raka.

– Nu känns formen bra och det ska bara bli roligt.

I januari vann Kevin, som fyller 18 år i oktober, en Grade 1-tävling i Colombia där han besegrade Jacob Bullard, USA, i finalen med 6-3, 6-4. Det gjorde att han avancerade 104 placeringar på juniorrankingen. Han nådde semifinal i Salk Open (Grade 3). Därefter har han mestadels valt spel i Grade 1-tävlingar. Senast spelade han dock en Grade 2 i Tjeckien där han gick till final. Hemmaspelaren Martin Krumich vann 6-2, 3-6, 6-4.

Kevin Chahoud kan efter Wimbledon ser fram emot ännu en Grand Slam, US Open, även om han inte tänker på det just nu. På torsdagen lottas det och då vet Kevin vem han får möta.

Mer om Wimbledon här!